MUP Otklonjeni problemi zbog kojih je bila otežana registracija vozila
Alo

Poslednjih dana građani su imali problema da registruju vozilo i strahovali su da će dobiti kaznu za to što registraciju nisu uspeli da obave u naznačenom roku. U Ministarstvu unutrašnjih poslova, za „Politiku” kažu da su problemi otklonjeni i da građani mogu nesmetano da ostvare svoja prava.

Prošlog četvrtka 1. decembra MUP je saopštio da je usled kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a došlo do prekida rada servisa koji je namenjen za pružanje usluge registracije i produženja registracije vozila.

„Građani koji iz navedenih razloga nisu uspeli da obave produženje registracije svojih vozila, neće biti sankcionisani od saobraćajne policije”, rečeno je tada.

Istovremeno sa kvarom na hardverskim komponentama 1. decembra poklopilo se poskupljenje registracije, odnosno lokalnih taksi.

Vlada Srbije odredila je najviše iznose lokalnih komunalnih taksi za vozila – za putnička vozila od 1. decembra mogu iznositi od 710 do 7.110 dinara u zavisnosti od kategorije.

Sa najnovijim poskupljenjem ovih taksi, veći trošak će najviše osetiti vozači „ozbiljnijih” automobila, sa zapreminom preko 3.000 kubika, kao i vozači teretnih vozila. Za vozila od oko 1.200 kubika, ovo poskupljenje će iznositi 130 dinara, dok će oni sa automobilima zapremine motora preko 3.000 kubika, na primer „be-em-ve” 530 2011. godište, ovu taksu plaćati 1.300 dinara više.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading