CENTAR ZA NACIONALNU POLITIKU Mihailo Janjić: Od evropske prestonice korupcije do Evropske prestonice kulture
Foto: TONS

Ovih dana na delu možemo posmatrati savršeni primer političkog apsurda koji dolazi od strane onih koji su od Novog Sada napravili svojevrsnu fabriku za lično bogaćenje. Smešno je, a istovremeno i otužno, kada licemeri koji su doveli do tog stanja kritikuju i napadaju gradsku vlast. Od njihovih saopštenja, koje se temelje na laži i neistini, više govore rezultati koji su vidljivi u praksi: rekordan budžet, četiri nova bulevara, Gradska bolnica, novi mostovi, vrtići, renomirane strane kompanije koje zapošljavaju hiljadu ljudi samo su deo tih rezultata.

Samo u periodu od 2012. godine do 2021. imamo 30.000 više zaposlenih, ovogodišnji budžet iznosi 35,86 milijardi dinara sa preko 400 kapitalnih projekata, što je za 122 odsto više nego kada su grad vodili nestručni kadrovi poput Pavličića i Novakovića.

Pored ekonomskog prosperiteta i činjenice da je Novi Sad grad koji se najviše razvija u Evropi, nosioci smo i dve prestižne titule Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice mladih.

Zahvaljujući Milošu Vučeviću i odgovornoj politici koju je sprovodio, Novi Sad postao je evropska metropola. Nije više palanka i čaršija kroz koju je protutnjao putujući cirkus ostavljajući iza sebe javašluk, nered i štetu. Politiku kontinuiteta nastavio je i aktuelni gradonačelnik Milan Đurić, koji je po izboru na tu funkciju najavio kao prioritet gradske vlasti očuvanje stabilnosti budžeta, dovođenje novih investicija i veća izdvajanja u program zapošljavanja.

Očigledno je da bivši vlastodršci ne mogu da prežale što je nekadašnja evropska prestonica korupcije postala Evropska prestonica kulture.

Komentari (0)

Loading