NA VOJNOJ VEŽBI U NIKINCIMA U FOKUSU DRONOVI! Novo oruđe vojske Srbije bespilotne letelice sa ubojnim sredstvima (FOTO)
Printscreen

Novo oruđe vojske Srbije su bespilotne letelice sa ubojnim sredstvima.

Na vežbi je prikazana najmodernija oprema, kao i najmoderniji dronovi sa naoružanjem i nepogrešivim navođenjem. U Nikincima su prikazni i PR-DC dronovi.

Printscreen

 

Novo oruđe vojske Srbije su bespilotne letelice sa ubojnim sredstvima, uključujući i PR-DC dron koji je za manje od 30 sekundi, sa visine veće od 300 metara, pogodio sa devet mina metu tačno u centar.

-Gledali smo besposadne mašine i letelice, videli smo nešto što nikada do sada nismo mogli da vidimo u našoj zemlji. Gledali smo prvi put “obada”, “vrapca” i “pegaza”, koji je vodio naše “orlove”, koji su nepogrešivo pogodili svoje cilje. Sada možemo da gađamo i noću i danju- naveo je Vučić.

Predsednik je istakao da je zadovoljan opremom koja je bila prikazana, a posebno time što naša zemlja pokušava da razvije saradnju i sa privatnim sektorom, među kojima je i kompanija PR-DC.

Printscreen

 

-Moramo brzo da radimo i da napredujemo, jer je važno da uvek i u svakom trenutku sačuvamo zemlju, a da što manje ljudskih života izgubimo. Idemo u ubrzanu modernizaciju, nadamo se da ćemo od aprila praviti dronove u serijskoj proizvodnji. Naručili smo mnogo dronova kamikaza, a sada krećemo i da ih pravimo. Verujem da ćemo sa privatnim sektorom moći, ukoliko se sve to popravi, da napravimo dobru saradnju- naglasio je predsednik Srbije.

Printscreen

 

PREDSEDNIK JE POSEBNO GOVORIO O PASARSU, SISTEMU KOJI JE POBRAO SVE POHVALE.

– ZA PASARS SAM MOLIO OSAM ILI DEVET GODINA. VIDEO SAM DA JE I EGIPATSKI PREDSEDNIK GENERAL ABDEL FATAH EL SISI, KADA JE OBILAZIO PRIKAZ NAORUŽANJA, REKAO DA MU JE BIO VEOMA VAŽAN PASARS. STRAŠNO ORUŽJE – PROTIVOKLOPNO, PROTIVVAZUPLOHOVNO I PROTIVPEŠADIJSKO – NAGLASIO JE VUČIĆ.

Vojska Srbije je danas potvrdila da je oporemljena najmodernijim borbenim sredstvima

-U prisustvu predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, danas smo u Nikincima uspešno proveli veliku vojnu vežbu sa najmodernijim sredstvima koja vojska Srbija poseduje. Posebno su nas oduševile naše “ptice”- dronovi i bespilotne letelice, koji su, i u današnjim veoma teškim vremenskim uslovima, ispunile sve izviđačke i borbene zadatke. Nedavni sukobi u svetu su pokazali koliko je ovaj segment naoružanja postao bitan, na ponos svih građana, Vojska Srbije je danas potvrdila da je oporemljena najmodernijim borbenim sredstvima i bespilotnim letelicama, a pred nama iz državnog rukovodstva i sistema odbrana je zadatak da ih dodatno ojačamo i unapredimo- stoji na Instagram profilu ministra odbrane.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading