IRENA VUJOVIĆ: Subvencije za zamenu individualnih ložišta za BOLJI KVALITET vazduha
Alo

Irena Vujović je navela da se 38 stanova u ovoj zgradi gotovo 55 godina grejalo na ugalј, a da će sa novim kotlovima na pelet građani imati komfornije grejanje, bez čađi i štetnih čestica u vazduhu kako je to bilo svih prethodnih decenija.

- Zahvalјujem opštinskom rukovodstvu i stambenoj zajednici na učešću i saradnji, jer ovo smo uradili zajedno. Benefite ovog projekta, pored stanara čiji je dugogodišnji problem rešen, osetiće i građani koji žive u okolini jer će i vazduh biti čistiji - rekla je ministarka istakla da individualna ložišta u velikoj meri doprinose aerozagađenju, dodajući da su subvencije za prelazak na ekološki prihvatlјivije energente jedna od mera za bolјi kvalitet vazduha.

IRENA VUJOVIĆ: Subvencije za zamenu individualnih ložišta za BOLJI KVALITET vazduha

Alo

 

- Uz podršku države u prethodne dve godine zamenjen je veliki broj kotlarnica u toplanama, javnim ustanovama i domaćinstvima širom Srbije. To su mahom kotlarnice stare 50 i više godina, kakvu smo imali i u ovoj stambenoj zgradi. Puno toga smo uradili, ali smo svesni da je još mnogo posla pred nama. U narednim godinama odvajaćemo još veća sredstava za subvencije, kako bismo ubrzali sprovođenje projekata u gradovima i opštinama i unapređivali kvalitet vazduha u našoj zemlјi - rekla je ministarka i pozvala lokalne samouprave da kandiduju projekte na konkursima ministarstva i sledeće godine.

Prilikom posete stambenoj zajednici u Franje Kluza, ministarka je razgovarala sa vlasnicima stanova, a obišla je i najstariju sugrađanku u zgradi gospođu Ljubicu, koja je izrazila posebno zadovolјstvo i zahvalnost jer je problem sa starom kotlarnicom na ugalј konačno rešen, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading