IRENA VUJOVIĆ: Subvencije za zamenu individualnih ložišta za BOLJI KVALITET vazduha
Alo

Irena Vujović je navela da se 38 stanova u ovoj zgradi gotovo 55 godina grejalo na ugalј, a da će sa novim kotlovima na pelet građani imati komfornije grejanje, bez čađi i štetnih čestica u vazduhu kako je to bilo svih prethodnih decenija.

- Zahvalјujem opštinskom rukovodstvu i stambenoj zajednici na učešću i saradnji, jer ovo smo uradili zajedno. Benefite ovog projekta, pored stanara čiji je dugogodišnji problem rešen, osetiće i građani koji žive u okolini jer će i vazduh biti čistiji - rekla je ministarka istakla da individualna ložišta u velikoj meri doprinose aerozagađenju, dodajući da su subvencije za prelazak na ekološki prihvatlјivije energente jedna od mera za bolјi kvalitet vazduha.

Alo

 

- Uz podršku države u prethodne dve godine zamenjen je veliki broj kotlarnica u toplanama, javnim ustanovama i domaćinstvima širom Srbije. To su mahom kotlarnice stare 50 i više godina, kakvu smo imali i u ovoj stambenoj zgradi. Puno toga smo uradili, ali smo svesni da je još mnogo posla pred nama. U narednim godinama odvajaćemo još veća sredstava za subvencije, kako bismo ubrzali sprovođenje projekata u gradovima i opštinama i unapređivali kvalitet vazduha u našoj zemlјi - rekla je ministarka i pozvala lokalne samouprave da kandiduju projekte na konkursima ministarstva i sledeće godine.

Prilikom posete stambenoj zajednici u Franje Kluza, ministarka je razgovarala sa vlasnicima stanova, a obišla je i najstariju sugrađanku u zgradi gospođu Ljubicu, koja je izrazila posebno zadovolјstvo i zahvalnost jer je problem sa starom kotlarnicom na ugalј konačno rešen, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading