Za pomoć se prijavilo 607.000 mladih
Foto: Alo.rs

- Prijava traje do 15. decembra preko Uprave za trezor, a isplata će početi 16. decembra i verujem da ćemo isplatu završiti do 19. decembra - rekao je on gostujući na TV Prvoj.  Ministar je podsetio da pravo na ovu novčanu podršku imaju mladi između 16 i 29 godina i da je neophodno da se prijave svi, bez obzira da li su već primali državnu pomoć. Prema njegovim rečima, za ovu pomoć je iz budžeta izdvojeno šest milijardi dinara.

Ministar finansija ocenio je i da je stanje srpskih finansija stabilno i da na državnom računu trenutno ima 300 milijardi dinara, a takav rezultat i likvidnost države je, prema njegovim rečima, rezultat ušteda i reformi koje su rađene prethodnih godina. Mali je istakao i da novca za isplatu subvencija do 20.000 evra majkama za kupovinu stana ima dovoljno i dodao da one samo treba da podnesu neophodnu dokumentaciju koja je propisana.

- Čuo sam razne komentare oko toga šta je problem majkama da ostvare ovo pravo. Najveći broj problema koji su postojali u realizaciji uredbe je rešen i raščišćen i samo je neophodno pažljivo pročitati ta rešenja - rekao je Mali. On je naveo da majke u tome mogu da računaju na pomoć lokalnih samouprava i Ministarstva za brigu i porodici i demografiju, a što se Ministarstva finansija tiče, kako je rekao, para za ovu namenu ima dovoljno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading