NEDELJAMA ODNOSIO KILE MESA ZA 500 DINARA Beogradska kasirka otkrila detalje bahate krađe, uhvaćen zbog "gladnih očiju"
EPA/Rayner Pena

Milica iz Beograda, kasirka u jednoj radnji, ispričala je kako je jedan od kupaca krao meso bukvalno nedeljama.

Kako navodi, svakog dana iz radnje gde je zaposlena bio je manjak mesa, a na kamerama nije bilo ničega što bi izazvalo sumnju. Prvi među osumnjičenima bio je radnik na delikatesu, ali je utvrđeno da on nije počinilac.

Zatim je usledilo otkriće koje je zaprepastilo sve radnike u prodavnici. Milica, otkriva da su "uvideli da svakog dana fali na kile mesa, na šta su im ukazali nadređeni u prodavnici. Nekoliko kilograma mesa nestajalo je svakog dana, bez traga".

- Dobili smo instrukciju da gledamo kupce. Praćeno je ko kupuje najviše mesa. Dve nedelje posle, lopov je otkriven. Muškarac je kupio kilo mlevenog mesa, a kad sam uzela kesu da otkucam, primetila sam da je teža od kile mesa, kako je na etiketi stajalo - priča kasirka.

Po otvaranju kese, razotkrivena je ova drska krađa. Unutra je bilo još mesa. Čovek je rekao da je mesar pogrešio. Platio je to što je uzeo. Svi u prodavnici su se pitali kako mu je ovo "prolazilo" sve vreme. Pogledali su kamere i nisu uočili ništa sumnjivo. Ipak, sada su znali ko je sumnjiva mušterija i počeli su da gledaju šta radi. Meso je i dalje nestajalo.

NEDELJAMA ODNOSIO KILE MESA ZA 500 DINARA Beogradska kasirka otkrila detalje bahate krađe, uhvaćen zbog

Printscreen/Reddit

 

- Skoro svakodnevno je taj muškarac dolazio u radnju, ode do odeljka sa mesom i delikatesom i uzme kilo mlevenog mesa. Mesar mu spakuje u papir, pa na kesi zalepi etiketu sa bar kodom. Zatim naruči kilo svinjskog vrata. Kada uzme nekoliko različitih vrsta mesa, on stane tamo gde je "mrtav ugao" kamere, uzme kesu gde je mleveno i unutra ubaci kesu gde je vrat i drugo skuplje meso. Vezao bi kesu isto kao radnik kod mesa.

- Na kesi tako bude jedna cena, samo mlevenog mesa, a unutra bude još drugog mesa. Svaka kasirka, kada je gužva, samo "provuče" kesu koju vidi – jedan bar-kod. Tako je mogao da operiše nesmetano. Nedeljama je krao dve do tri kile mesa, tri ili četiri puta u nedelji – priča Milica.

Kako tvrdi, da je strpao kilu vrata u dve kile mlevenog, recimo, prevara verovatno ne bi bila ni otkrivena, ali pohlepa je bila velika, pa je u kilo mlevenog stavljao i po tri kile šnicle.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading