Kazne za buku
Foto: Alo.rs

Konkurs za bele

Ove godine biće raspisan konkurs za prijem novih Beogradskih ličnih pratilaca - „belih”, koje su građani već prihvatili u svakodnevnom životu. Biće primljeno 50 novih „belih”, a u planu je da sledeće godine taj broj bude 500.

Kazne za buku

Ugostiteljima će od prvog decembra biti strože kazne ukoliko ne poštuju Zakon o buci. U okviru Sekretarijata za nadzor, inspekciju i komunikaciju postojaće ekipe koje će se baviti samo tom vrstom problema, pa neće biti privilegovanih tamo gde se primeti kršenje zakona.

 

 

Radovi na vodovodu

 

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Vračar, u petak, 2. decembra, od osam do 20 časova bez vode će ostati potrošači u Ulici Radoslava Grujića (od Požarevačke do Mileševske). Istog dana zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži od 8.30 do 18 časova bez vode će ostati potrošači neparne strane Južnog bulevara (od Mihaila Gavrilovića do Nebojšine).

 

Dobanovačka bez vode

Na teritoriji opštine Zemun zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u petak, 2. decembra, od 8.30 do 18 časova bez vode će ostati potrošači u Dobanovačkoj ulici (lamele broj 54a, 54b, 54v, 54g, 54d i 54đ).

 

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

 

Izjednačimo

 

Grad Beograd, Sekretarijat za zdravstvo finansijski je podržao projekat koordinacije i podrške Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd nevladinim organizacijama u radu sa populacijama koje su u povećanom riziku od HIV. Ovogodišnja kampanja se organizuje pod sloganom 1. decembar - Dan borbe protiv AIDS-a - „Izjednačimo”.

 

Kristal kup na Vračaru

 

Međunarodno takmičenje u umetničkom plivanju, 22. Kristal kup, biće održano za vikend, 3. i 4. decembra, u Sportskom centru „Mirko Sandić” na Vračaru, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu. Kristal kup je međunarodno takmičenje za devojčice i dečake uzrasta do 12 godina.

 

Izmena režima

 

Tokom radova na redovnom održavanju Bulevara vojvode Putnika, na delu od nadvožnjaka iznad auto-puta (Bulevar Franša d’Eperea) do zone raskrsnice sa Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, u smeru ka Topčiderskoj zvezdi, kao i pristupnim saobraćajnicama iz pravca Bulevara vojvode Mišića, Savske i auto-puta (Bulevar Franša d’Eperea) ka Topčiderskoj zvezdi, od 2. decembra u 22 časa do 3.30 časova 5. decembra doći će do promene u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

 

Prijave za paketiće

 

Počele prijave za besplatne novogodišnje paketiće za decu sa Savskog venca. Gradska opština Savski venac i ove godine obezbedila je besplatne novogodišnje paketiće za svu decu uzrasta do 12 godina koja imaju prebivalište na teritoriji opštine, saopštili su iz ove opštine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading