LOVCI NE PAMTE SLIČAN PRIZOR Primećen čopor vukova na putu Trstenik-Kruševac - opasnosti po ljude gotovo da nema
Youtube/Printscreen/Nikola Mlađenović/ilustracija

Na noćnom, gotovo sablasnom snimku lovočuvarskog video-nadzora jasno se ukazuju predatori, koji prolaze pored kamere. U Lovačkom društvu "Trstenik" preciziraju da je čopor usnimljen na oko 10 kilometara od Male Drenove. Budući da je njihov opseg kretanja u potrazi za hranom i do 50 kilometara, vrlo brzo bi se mogli naći u centru nekog od trsteničkih sela ili u blizini Kruševca.

Ipak, opasnosti po ljude, dodaju, skoro da nema.

DIVLJE DETE NAĐENO NA GRANICI BiH, CG I SRBIJE-ŽIVELO SA VUKOVIMA: Lovci mu odredili VERU i NACIJU

''Eventualno može biti ugrožena stoka, vukovi reaguju na ljude jedino u ekstremnim okolnostima, ukoliko su, na primer, ranjeni'', kaže za Dušan Kostić, sekretar Lovačkog udruženja.

''Generalno registrujemo povećan broj predatora, a povećanje broja divljih svinja i lisica, prati i uvećanje broja šakala i vukova. Njihova pojava u ovolikom broju, ipak, u tom rejonu predstavlja iznenađenje. Odavno se nije dogodilo'', naglasio je on.

Trsteničko Lovačko udruženje broji čak 1.570 članova i ima dozvolu samo za dva kontrolisana odstrela godišnje. Vukovi su zaštićena vrsta i mogu se ustreliti jedino u organizovanoj hajci. Narednog vikenda, organizuje se unošenje divljači u lovište. 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading