CRNI PETAK PROP'O! Srbi ove godine izgleda prozreli namere prodavaca, pa iskulirali sniženja
Alo

To i ne čudi, s obzirom na to da se trgovci nisu nimalo potrudili da ih privuku onim glavnim - cenama.

Zapravo retko koja radnja koja je najavila dobar popust dan ili dva pre toga nije podigla cene, a kupci su ove godine to prozreli na vreme. Kako je za Alo! rekla jedna Beograđanka - „oni misle da smo mi budale“.

Alo

 

- Možda neko i jeste, ali ja svakako nisam. Neću ništa da kupim. Kakav mi je to popust 25 odsto? Pa bolja će ponuda da bude za Novu godinu, biće upola cene, a da ne pominjem da je u Americi i uopšte na zapadu sve po 60, 70, 80 odsto sniženo - rekla je za Alo! Tamara Miljojković, koja će novac da čuva do pravog sniženja.

Ipak, ima i onih koji smatraju da nisu loše prošli na ovaj dan.

- Kupila sam neki parfem, torbu, haljinu, idem sada da gledam neke čizme i eto, nije loše. S obzirom na to da su u pitanju neke kvalitetnije, malo skuplje stvari, znači tih 20-30 posto, ali neuporedivo je sa onim koliko je to u Evropi - rekla nam je Sonja Panico, koja je zbog porodičnih veza često u Italiji, pa dobro zna da bi tamo sve ovo platila verovatno duplo jeftinije.

Na drugoj strani nalaze se oni koji su iz „crnog petka“ uzeli ono što im odgovara i iskoristili priliku da pazare nešto što im svakako treba. Siniša Brkić je jedan od njih.

Alo

 

- Nisam ni znao da će biti popusti, ne pratim te zapadnjačke praznike, ali živim tu blizu i video sam gužvu, pitao šta se dešava i saznao da je 40 odsto sniženje, a to su neke stvari koje sam već bio pikirao i znam da su poslednji komadi. Možda će pred Božić da bude još više sniženo, ali neće ih biti, tako da sam ulovio dve zimske jakne i jedne farmerke, zadovoljan sam - rekao nam je Siniša.

U posebnu grupu spadaju stari kupoholičari, koji su se za ovaj dan dobro pripremali. Naša sagovornica Zorana jedna je od njih, ali je, kaže, čak i ona razočarana i manje je pazarila od planiranog.

Alo

 

- Prethodnih godina sam od početka novembra išla po tržnim centrima, probala, pikirala, upoređivala, a onda u pola 10, pred otvaranje, bila bih prva u redu i ceo dan posvećivala tome. Ove godine sam se malo razočarala, nije uopšte bilo jakih popusta. Evo našla sam nekoliko krpica, ali možda i ne uzmem sve jer nije toliko dobra ponuda - rekla nam je Zorana Brešanović.

Tehnika ostala u radnjama

Da li zbog cena, kvaliteta ili nečeg trećeg, tek prodavnice tehničke robe juče su ipak ostale puste. Potencijalni kupci su ostali razočarani, osim onih koji nisu došli zbog sniženja, već po neke uređaje koji su im bili neophodni.

- Ma niko nije lud, ovaj telefon je pre mesec dana bio 37.000, danas na etiketi piše da je bio 42.900, a da je kao spušten na 38.900, to je ponižavanje kupaca! - rekla nam je jedna revoltirana Beograđanka.

Alo

 

Šminka i obuća - samo za odabrane

Oko 30 odsto juče su nudile parfimerije i drogerije, a koliko su kupci za to bili zainteresovani, dovoljno govore gotovo prazni prostori između rafova. Nedovoljno sniženo, i to samo za odabrane artikle - u tu rečenicu bi stao kompletan opis akcija u prodavnicama obuće i kozmetike.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading