DVE KUĆE SU NAM POPLAVLJENE Meštani područja u Prijepolju izvlače vodu iz svojih domova (FOTO)
Foto: privatna arhiva

 Obilne padavine su juče zaobišle njihov kraj, a iako se nabujali Lim povlači Sead i njegovi ukućani i dalje su u pripravnosti i dežuraju.

- Sačekaćemo da se malo zemljište osuši pa krećemo u saniranje posledica. Poplavile su nam dve porodične kuće i pomoćni objekti. Sada ćemo morati da nađemo pumpe koje će nam pomoći da izvučemo vodu koja se zadržala i očistimo blato. Lim se povukao, ali problem ostaje jer od 2010. godine do sad reka nas je plavila sedam puta,  Sead Gojak meštanin naselja Zalug.

Trenutni vodostaj Lima na 270 centimetara, a ohrabrujuća je vest što je on u opadanju. Za sada je situacija mirno i prema najavama hidrometeorologa tako će i ostati.

- Mi pratimo situaciju, vodotok je u Beranama u porastu 2 centimetra na jedan sat, što nas ne ugrožava. Imali smo sreću da se ciklon za koji su najavili da će pogoditi Zapadnu Srbiju, promenio pravac ka pulskoj rivijeri, tačnije ka Hrvatskoj i time smo spaseni. Ukoliko dođe do novog talasa spremni smo da reagujemo i zaštititmo sve kritične tačke naše opštine koje su bile ugrožene prethodnih dana, istakao je Vladimir Babić, predsednik opštine.

Usled izlivanja reke Lim na teritoriji Brodareva, Ivanja i Zaluga proglašena je vanredna situacija. Poplavni talas iz Crne Gore probleme je doneo i stanovnicima Priboja jer su se na Potpećkom jezeru skupule velike količine otpada na lančanici.

DVE KUĆE SU NAM POPLAVLJENE Meštani područja u Prijepolju izvlače vodu iz svojih domova (FOTO)

Foto: RINA

 

 

 

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading