HAOS U PRIJEPOLJU, NABUJALI LIM PRETI DA SE IZLIJE Obilne padavine prave probleme širom Srbije (FOTO/VIDEO)
Foto: RINA

Nabujali Lim raste iz sata u sat

Obilne padavine, koje su tokom noći i jutra zahvatile područje Prijepolje došlo je do naglog porasta vodostaja reke Lim, koja preti da se izlije iz svog korita.

Nabujala reka odnela je deo metalne ograde sportskih terena u Šarampovu na ulasku u Prijepolje. Predsednik opštine Vladimir Babić kaže da je Lim još uvek u koritu te da nije izlio, međutim njegov vodostaj rapidno raste i sata u sat.

- Svakog sata vodostaj Lima raste za 15 centimetara. Voda stiže iz Crne Gore, jer su i kod njih bile velike padavine. Na svu sreću kiša je prestala da pada pa pratimo stanje na terenu – navodi Babić.

Zbog obilnih padavina pokrenuta su i brojna klizišta i odroni. Tokom noći gotovo 200 kubika kamenja i zemlje sručilo se na magistralu kod Brodareva i preseklo državni put ka graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom.

 

 

Na teritoriji Novog Pazara takođe je pala velika količina kiše, zbog čega su reke nabujale.

 

 

Građani na društvenim mrežama objavljuju snimke nabujalih reka i izliva u naselju Šutenovac.

 

 

Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane Grada Novog Pazara Ismail Dupljak rekao je za portal Free media da ekipe prate situaciju.

"Od jutros smo na terenu i u pripravnosti. Raspoređeni smo na tri lokacije, reke jesu nabujale, ali za sada nema izlivanja", rekao je Dupljak.

Zbog novonastale situacije, Štab za vanredne situacije Novog Pazara zakazao je hitnu sednicu koja će biti održana u 13 sati.

 

 

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading