OBELEŽENA SLAVA GRADA VELIKOG SRCA Gradonačelnik Đurić: Naš grad, naša velika porodica, ima svog zaštitnika Svetog Georgija (FOTO)
Foto: Printscreen/instagram

– Kao što svaki dom ima svog zaštitnika, tako i naš grad, naša velika porodica, ima svog zaštitnika Svetog Georgija. Gradska kuća je suviše mala da primi sve kojima je Novi Sad u srcu, različitih jezika i veroispovesti, ali iste namere – da rade najbolje za svoj grad. Neka nas ta ljubav i sloga i ubuduće ujedinjuju, jer samo takvi smo jači i spremniji za sve izazove. Na ovaj veliki praznik za nas Novosađane, želim da poručim da nam je Đurđic snažan duhovni temelj na kome nastavljamo dalje da gradimo i da razvijamo Novi Sad, da gradimo vrtiće i škole, nove bolnice, fabrike i crkve, da otvaramo nova radna mesta… Novi Sad je bio i biće grad velikog srca, Srpska Atina i Evropska prestonica kulture. Neka nam naš zaštitnik da snagu da istrajemo u savladavanju svakodnevnih izazova, i da nikada ne posustanemo u borbi za bolji život građana – rekao je gradonačelnik Milan Đurić, čestitavši slavu svim Novosađanima.

OBELEŽENA SLAVA GRADA VELIKOG SRCA Gradonačelnik Đurić: Naš grad, naša velika porodica, ima svog zaštitnika Svetog Georgija (FOTO)

Foto: Printscreen/instagram

 

 

Prethodno je, povodom zajedničke slave svih Novosađana, praznika Obnovljenja hrama Svetog velikomučenika Georgija, gradonačelnik Đurić sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Marinković Radomirović, saradnicima, predstavnicima vojske, javnog i kulturnog života Novog Sada, prisustvovao svetoj arhijerejskoj Liturgiji u Svetogeorgijevskom hramu.

Ovogodišnji kum slave grada je generalni sekretar Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine dr Nikola Banjac, koji se zahvalio na ukazanoj časti i poverenju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading