EFIKASNIJE POSLOVANJE ZA JAVNI I PRIVATNI SEKTOR RGZ dobio poziv da predstavi platformu Geosrbija u Briselu
Alo

 

 

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković učestovaće u Briselu na debati "Mape za Evropu vođenu podacima" na kojoj će pred najvišim evropskim autoritetom prezentovati rad i rezultate digitalne platforme Geosrbija.

Debatu organizuje predsednik Odbora Evropskog parlamenta za industriju, istraživanje i energetiku Kristijan Bušoj, a Draškoviću su poziv za učešće uputili Evropski parlament i Eurogeografiks.

UNAPREĐENJE POSLOVANJA GEODETA I KATASTRA Vlada Srbije odobrila povećanje broja zaposlenih u RGZ-a

Generalna sekretarka i izvršna direktorka Eurogeografiksa Li Bodosian u pozivu poručuje Draškoviću da bi njegovo prisustvo bilo veoma cenjeno, jer su zvanični podaci koje je proizvela RGZ ključni za većinu industrijskih politika, saopšteno je iz RGZ.

"Zvanični podaci koje je proizvela institucija na čijem ste čelu, ključni su za većinu industrijskih politika, a RGZ predstavlja lidera u pružanju tehnološke ekspertize za uspostavljanje građevinskih osnova za društvo koje se korišćenjem pouzdanih podataka i usluga kontinuirano osnažuje i unapređuje", poručila je Bodosian.

Debata će, kako se navodi, imati snažan fokus na demonstraciji načina na koji se geografske informacije koriste u rešavanju nekoliko pitanja - od primene Zelene agende ili Strategije multimodalnog transporta do obezbeđivanja efikasnih rešenja za institucije civilne zaštite i upravljanje katastrofama, kao i odgovore na izazove koje nam nameće Kovid-19.

Republički geodetski zavod je prepoznat kao primer dobre prakse kada se govori o uvođenju i primeni nove tehnologije i znanja, zbog čega je i dobio priliku da prezentuje digitalnu platformu Geosrbija koja objedinjuje sve podatke sa geoprostornom komponentom, ističe se u saopštenju.

To je, kako je navedeno, od izuzetne važnosti u slučaju vanrednih situacija i procene rizika u kriznim situacijama, a građanima, javnom i privatnom sektoru obezbeđuje efikasnije i preciznije poslovanje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading