BANJA JUNAKOVIĆ OPUSTELA PREKO NOĆI! Turisti preplašeni od pantera, ne izlaze iz soba!
Printscreen

Pustoš i tišina. Tako je danas u Banji Junaković i okolnim selima, gde je poslednji put viđen i snimljen crni panter. Turisti koji su došli na odmor preplašeni su od same pomisli da se mogu susresti sa divljom zveri i uopšte ne izlaze napolje.

- Svi su zatvoreni. Plaše se otkad su videli snimak pantera kod Banje Junaković. Niko od njih se ne usuđuje da izađe - priča jedan od meštana.

I zaista, kako su se i reporteri uverili, ulice ovog mesta su puste, nigde žive duše.

Ipak, sami meštani tvrde da žive kao i pre i da kod njih straha nema.

- Ma šta vam je? Pa žena i ja noću idemo u polje i radimo. Sumnjam ja da je to panter, ima suviše kratak rep. Pre će biti da je neka velika crna mačka koja nam je svima pomutila razum - priča jedan od okolnih poljoprivrednika.

Podsetimo, potraga za panterom u okolini Apatina još traje, a prema poslednjim informacijama ova divlja životinja poslednji put je viđena u Banji Junaković.

Upravo u ovom mestu, svoj ranč sa čak petsto životinja poseduje Petar Rašeta. Pretpostavlja se da su pantera uočili nedavno baš ovde.

- Sve moje životinje su slobodne, puštene i sve su u šumi i nijedna do sada nije stradala. Iskreno, ne plašim se. Ako je u pitanju stvarno panter, onda strah ne vredi ništa, on je predator i on će te životinje pojesti. Do sada se niko nije žalio da je taj panter ubio životinju na nekom salašu ili domaćinstvu, čak se nijedno lovačko udruženje nije žalilo da je ubio, recimo, srnu ili srndaća - ispričao je Rašeta za medije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading