GOTOVE ANALIZE TROVANJA UČENIKA IZ BORČE Rezultati mnoge iznenadili, evo šta poručuju iz ozloglašenog hotela na Zlatiboru
Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Podsetimo, pretprošlog vikenda osmaci OŠ „Jovan Ristić“ iz Borče su boravili na maturskoj ekskurziji na Zlatiboru, gde su uoči polaska ručali u spomenutom hotelu. Nešto kasnije, njih dvadesetak se požalilo na zdravstvene tegobe, dobilo simptome trovanja, zbog čega je osmoro đaka hospitalizovano u beogradskom Institutu za majku i dete.

- Deca su masovno počela da izlaze iz autobusa, povraćala su, padala u nesvest, krv im je išla iz nosa. Bilo je jako dramatično i haotično – ispričala je majka jednog borčanskog osmaka.

Po nalogu Sanitarne inspekcije, Zavod za javno zdravlje Užice je u hotelu „Brać Sekulić“ je odmah uzorkovao namirnice i briseve po proceduri koja se obavlja u takvim situacijama.

- U ispitivanim uzorcima hrane koji su bili dostupni u objektu u kome s boravila deca u toku ekskurzije nisu izolovani bakterijski agensi i enterotoksini. U ispitivanim brisevima nisu izolovane patogene bakterije koje i mogle dovesti do poremećaja zdravstvenog stanja – piše u dopisu koji je ZZJZ Užice 

Analize su pokazale, navodi se u istom dokumentu, da bris panja za sečenje mesa nije bio usaglašen sa mikrobiološkim kriterijumima jer je „povećan ukupan broj mikroorganizama“, ali koji se ne mogu dovesti u vezu sa pogoršanjem zdravstvenog stanja.

U hotelu „Braća Sekulić“ je rečeno „da poseduju potvrde da se borčanski osmaci nisu otvorali u njihovom objektu, ali da će zvanično o svemu izaći u javnost posle konsultacija sa advokatima.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading