POTVRĐENO! Grejna sezona počinje 1. novembra
Foto: Alo.rs

Tople probe su počele i u Novom Sadu a Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ je od 15. oktobra bilo u pripravnosti da u svakom trenutku započne redovnu isporuku toplotne energije za sistem daljinskog grejanja u Novom Sadu, u skladu sa temperaturama spoljašnjeg vazduha.

Kragujevčani su i prošle nedelje imali tople stanove, po dva sata ujutru, od pola 7 do pola 9. Kako su za Alo! rekli u preduzeću Energetika, danas će znati da li će od utorka, 1. novembra biti pušteno celodnevno grejanje.

Da podsetimo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić objasnio je da se grejna sezona, koja je trebalo da počne 15. oktobra odlaže zbog povoljnih vremenskih uslova i uštede nekoliko miliona evra dnevno. Tom prilikom je istakao i da je sezona odložena da bi cena grejanja za građane ostala što duže nepromenjena.

POTVRĐENO! Grejna sezona počinje 1. novembra

Foto: Alo.rs

 

- Nije rešenje da se sad računi umanje za par procenata jer bi, kada cena gasa postane tržišna, oni mogli da skoče i po nekoliko puta više. Sve što se radi proteklih meseci ima za cilj da građani što manje u kućnom budžetu osete velike turbulencije na svetskom tržištu energenata, kao što nisu recimo ni osetili da „Beogradske elektrane“ plaćaju gas za dvanaest odsto više već duže vreme, a građani zbog toga nisu dobili veće račune - objasnio je Šapić.

On je precizirao da je Gradski štab za vanredne situacije ovlašćen da praktično svakog dana prati vremenske uslove, te da u skladu sa njima izveštava „Beogradske elektrane“ kada bi sezona mogla da počne.

Nišlije se greju od 28. oktobra

U Nišu je grejna sezona počela u petak 28. oktobra. To je saopštio direktor Gradske toplane Niš Predrag Milačić.

- Radijatori će od tada biti topli i daljinsko grejanje više neće biti isključivano dok bude trajala sezona, naravno u zavisnosti od spoljne temperature - rekao je Milačić. Inače, tople probe u ovom gradu su počele 18. oktobra i grejanje je puštano u jutarnjim časovima, samo onih dana kada su spoljne temperature bile niske.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading