HUMANOST NA DELU Dečaku Matiji uručena elektromotorna kolica (FOTO)
Alo

Кako bi ovaj hrabri dečak imao lepše detinjstvo i olakšane uslove školovanja u prethodnom periodu o trošku Opštine postavljena je i pristupna rampa za kolica u školi „Vojvoda Mišić“, koju Matija pohađa, kao i ispred zgrade u kojoj živi.

Prema rečima predsednika opštine Savski venac Miloša Vidovića, nagrada za ovu humanu akciju jeste Matijin osmeh.

- Кada život postavi prepreku, svi zajedno smo tu da je lakše prevaziđemo. Savski venac je opština bez barijera i kao takva želimo da bude primer ostalima. Srećni smo i ponosni što smo pomogli porodici Jovović, obradovali Matiju i doprineli poboljšanju kvaliteta njegovog života. Ova kolica pomoći će mu da lakše i kvalitetnije obavlja svakodnevne aktivnosti, od odlaska u školu do provođenje slobodnog vremena u parku sa svojim vršnjacima ili porodicom, jer su kolica prilagođena za skoro svaki teren, i unutra i napolju- naveo je Vidović dodajući da je cilj da Matija bude što samostalniji, a sada će sam moći da upravlja kolicima, dok roditelji putem aplikacije mogu da prate podešavanja i parametre kolica.

 

- Zahvaljujem se svim kolegama što su prihvatili moj predlog i solidarno učestvovali u kupovini kolica. Nastavićemo da brinemo o deci sa Savskog venca i činimo sve da im obezbedimo što bolje uslove za srećno i bezbrižno odrastanje- poručio je na kraju predsednik opštine Miloš Vidović.

Majka dečaka Olivera Jovović izrazila je zadovoljstvo što njihova porodica živi na Savskom vencu i što je Matija sa ovim kolicima dobio mogućnost da sa svojim drugarima učestvuje u svim aktivnostima kao da je u potpunosti zdrav.

-Ovo je veoma važno za njegovu socijalizaciju, jer je u septembru krenuo u prvi razred. Sada može da se igra nesmetano u parku sa vršnjacima. On je veoma srećan i brzo je savladao korišćenje i upravljanje kolicima- izjavila je majka Olivera zahvalivši se rukovodstvu Opštine na dosadašnjoj pomoći njihovoj porodici.

 

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading