SLEDI PROMENA VREMENA UZ PADAVINE I ZAHLAĐENJE Evo šta donosi detaljna prognoza za novembar
Foto: Alo/Veljko Petranović

Do oko 04.11. dominacija anticiklona uz suvo, stabilno i relativno toplo vreme, ponegde pojava magle, piše meteorolog Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi za novembar mesec.

Zatim sledi promena vremena uz padavine i zahlađenje, navodi se u prognozi. Prema sredini meseca moguće dalje zahlađenje.

- Narednih dana stabilno i relativno toplo. Samo će ponegde i to pre svega nad Panonsko nizijom i kotlinama regiona biti moguća pojava magle i niskih oblaka koji će se ponegde zadržati i veći deo dana - piše Čubrilo.

Kako kaže, u tim predelima maksimumi od 12 do 14 stepeni, a u ostalim delovima regiona od 15 do 24, a lokalno, posebno na jugu regiona i oko 27 stepeni Celzijusa. Vetar će biti slab, promenljivog, pravca.

- Oko 04.11. se računa na slabljenje anticiklona uz premeštanje hladnog fronta koji će doneti prolazno naoblačenje, kišu i zahlađenje. Sneg je moguć samo na višim planinama. Počeće da duva umeren severozapadni vetar do bi u narednu subotu maksimum trebao biti od 6 do +4 stepeni Celzijusa, što je u okviru proseka za početak novembra - prognozira meteorolog.

Zatim se računa na period promenljivog i nestabilnog vremena uz česta prolazna naoblačenja i kišu dok je sneg moguć samo na višim planinama.
Dnevni maksimumi oko ili malo iznad proseka.

Posle 11.11. i dalje ima signala za moguće građenje antciklona u takvom položaju koji bi ka nama mogao pokrenuti strujanje hladnog vazduha sa severoistoka Evrope te bi druga polovina novembra mogla doneti pravu jesen uz hladno vreme sa padavinama.

Signali za mogućnost pojave prvog snega u nizijama stoje tek posle 20.11. što je u skladu sa višegodišjim prosekom.

- Do 04.11. se nastavlja miholjsko leto uz maksimume koji će često biti i znantno iznad proseka, samo u maglovitom mestima tmurno i hladnije.
Posle 04.11. verovatno kreće hladniji i kišovitiji deo jeseni - piše Marko Čubrilo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (4)

Loading
Mario

29.10.2022 15:47

Danas se mnogo više ulaže u Srbiju nego ranije, da se očuvaju prirodne lepote.

Goksi

29.10.2022 15:47

Zaista dobra i lepa slika Srbije, imamo mi svoja prirodna bogatstva.

Daki91

29.10.2022 15:48

Sa sadašnjom vlašću u Srbiji mnogo se više ulaže u turizam i ugostiteljstvo nego ranije.

Joxa

29.10.2022 15:48

I jeste naša najlepša Srbija, samo neka se nastavi sa promocijom lepote naše zemlje i sa ulaganjem.