SVI SREĆNI ŠTO JE BEBAMA DATA SAMO VODA! Počela naknadna vakcinacija, prijave u toku
Foto: Alo.rs

Dan posle skandala oko BSŽ vakcine, ispred GAK Narodni front juče je bila uobičajena gužva. Srećni očevi nestrpljivo su na vratima ove ustanove čekali da izađu mame sa bebama. Na licima olakšanje, jer su im bebe za par dana izbegle sudbinu 600 drugih koje su umesto BSŽ vakcine primile fiziološki rastvor.

Miloš iz Smedereva, koji je u ponedeljak dobio sina Bogdana, za Alo! kaže da je ceo dan kad je čuo da je bebama dat fiziološki rastvor umesto vakcine mislio o tome, kako se to desilo jer nije u pitanju šest nego 600 beba.

- Dešavaju se greške, ima ona narodna ko radi taj i greši, najvažnije mi je da bebe nisu zdravstveno ugrožene i da je u pitanju bio fiziološki rastvor, ne daj Bože da je dato nešto drugo. Moje dete je rođeno 24. oktobra, tako da mislim da je dobilo odgovarajuću vakcinu - rekao je ponosni tata.

SVI SREĆNI ŠTO JE BEBAMA DATA SAMO VODA! Počela naknadna vakcinacija, prijave u toku

Foto: Alo.rs

 

Stefan iz Beograda je nestrpljivo čekao ispred Fronta da izađe ćerkica, koja je rođena u utorak. On je za Alo! rekao da ne može da shvati da se nekom potkrade takva greška.

- Čim sam video, odmah sam pozvao suprugu da je pitam da li je bebica dobila vakcinu, a ona se sa mnom našalila, možda je i fiziološki jer je bila već videla na internetu. Ne želim da mislim šta bi bilo da su deca primila nešto drugo. Ovako idemo dalje, bebe nisu ugrožene, dobiće naknadno vakcinu i biće zaštićene - rekao je Stefan.

SVI SREĆNI ŠTO JE BEBAMA DATA SAMO VODA! Počela naknadna vakcinacija, prijave u toku

Foto: Alo.rs

 

Roditelji 600 beba, koje su primile fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine, u periodu od 16. septembra do 19. oktobra, svakog radnog dana od osam do 14 časova, mogu da zakažu termin za vakcinaciju na brojeve telefona 011 2068-205 i 011 2068-328.

Deca iz Beograda će cepivo primiti u GAK „Narodni front“, dok će bebe iz unutrašnjosti biti vakcinisane u lokalnim zdravstvenim ustanovama.

Advokat: Ništa od tužbi!

Advokat Momčilo S. Perić za Alo! objašnjava da roditelji koji su pomislili na tužbu od toga treba da odustanu, a razlog je što naknada štete podrazumeva posledice.

- Po onome što se zna za sada nema nikakvih posledica za bebe jer se radi o fiziološkom rastvoru, a one se uboda neće ni sećati. Očigledno je reč o grešci, nemaru, a to je pitanje disciplinske odgovornosti, kršenja protokola i pravila službe. Pretpostavljam da će Tužilaštvo raditi veštačenje, a zdravstvena ustanova krivca kazniti, umanjenjem plate ili suspenzijom sa posla - objasnio je advokat Perić.

Podsećamo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet u vezi sa sa ovim slučajem.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading