Muzej grada Beograda proslavio 119 godina od osnivanja (FOTO)
Arhiva muzeja grada

U ustanovi sa najvećim brojem muzeja i legata u sastavu na ovaj značajan dan okupile su se brojne zvanice kojima su uručene zahvalnice za doprinos kvalitetu rada ustanove.

Arhiva muzeja grada

 

Uz interaktivnu izlozbu arheološkog sadržaja iz zbirke za antiku, gosti su prisustvovali i dodeli godišnje nagrade za sveopšti doprinos u kulturi, a laureat za ovu godinu je istoričar umetnosti i likovni kritičar Jerko Ješa Denegri. Uz želju da u što skorijem periodu svečano otpočnu radovi na glavnoj muzejskoj zgradi u Resavskoj 40b, okupljenima su se obratili predstavnici ustanova, diplomatskog kora kao i direktorka Muzeja Jelena Medaković, koja je povodom obeležavanja 119 godina postojanja Muzeja grada Beograda, uručila potpredsednici Vlade i ministarki kulture i informacija Maji Gojković.

Arhiva muzeja grada

 

Posebnu nagradu za značajan i kreativan doprinos u radu i razvoju Muzeja grada Beograda. Tom prilikom direktorka Medaković zahvalila se na iskrenoj podršci koju je ministarka Gojković pružala ovoj ustanovi kulture na razvoju programa i unapređenju i modernizaciji prostora koje Muzej koristi, pre svega Muzeja Ive Andrića, kao i na afirmaciji ove ustanove u međunarodnim okvirima.

Arhiva muzeja grada

 

Medaković je ministarki Gojković predala i Zahvalnicu dodeljenu Ministarstvu kulture i informisanja za doprinos kvalitetu rada Muzeja.

 

Arhiva muzeja grada

 

KAKO SMANJITI RAČUN ZA STRUJU Saveti za manje glavobolje na kraju meseca!

Komentari (0)

Loading