U BUBANJ SAMO ELEKTRONSKI Država priprema novi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" po novim pravilima
Printscreen

Pošto su pred potrošačima računi nove generacije igra će ići po novim pravilima. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, u narednom krugu u potencijalno kolo sreće će se ulaziti isključivo - elektronski.

Ideja je da se i učešće u igri - digitalizuje. Nova fiskalizacija omogućava da se organizuje elektronska lutrija. Računi će se prijavljivati elektronski i svakom će biti dodeljen kod. U igri će se tako izvlačiti kodovi. Računi u papirnom obliku se neće slati, niti će se koverte izvlačiti iz "bubnja". Sva je prilika da će najstarijim sugrađanima, onima koji nisu vični informacinim tehnologijama, morati da pomognu mlađi naraštaji.

- Izabrana je radna grupa koja će raditi na novom krugu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" - saznaju "Novosti". - Oni će sada raditi na detaljnim pravilima i uputstvima oko njenog organizoivanja. Među narednim koracima je i formiranje nagradnog fonda.

I ministar finansija Siniša Mali je najavio da će ovog puta igra izgledati drugačije.

- Neće se više slati fiskalni računi i koverte, već će se samo skenirati QR kod - rekao je nedavno Mali. - Za to će biti napravljena posebna aplikacija, a o tome će javnost biti naknadno obaveštena.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" organizuje se još od 2017. U prethodnim kolima su se slali računi za kupovine od najmanje 100 dinara, kao i slipovi platnih kartica.

Srećni dobitnici su se najviše radovali stanovima u Beogradu i automobilima. Pravo na učešće uvek imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije. Uslov je do sada bio da prikupi deset fiskalnih računa, ili deset slipova, a ubuduće će verovatno morati da prijave toliko računa i osvoje kod.

Radna grupa od 13 članova

Vlada je nedavno izabrala članove radne grupe. Uz predsednika i zamenika predsednika je još 13 članova.

- Zadatak im je da pripreme i organizuju sve neophodne aktivnosti i radnje radi realizacije nagradne igre koja će biti održana 2022. godine u okviru borbe protiv sive ekonomije - stoji u odluci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading