USKORO STIŽE DRASTIČNA PROMENA VREMENA Pogledajte šta kaže detaljna vremenska prognoza za Srbiju do kraja nedelje
Printskrin

- Duž Jadrana očekuje se bura. Sutra malo do umereno oblačno, suvo i prohladno. Dnevni maksimum u intervalu od +12 do +17 stpeni Celzijusa, na jugu regiona do +23 stepena Celzijusa. Noć ka petku vedra i veoma hladna, tako da će se minimumi u nizijama kretati od +1 do +7, a preko 800 metara nadmorske visine od -3 do +3 stepena Celzijusa - prognozira Čubrilo.

S obzirom na ovakve temperature slabog, prizemnog, mraza može biti ponegde i u nizijama, i to posebno nad severom i istokom regiona dalje od urbanih sredina, stoji u prognozi.

- U petak tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Sa odmicanjem anticiklona istočno od nas ka nama će početi priticanje osetno toplijeg vazduha sa juga i jugozapada. Na kopnu će početi južni i jugoistočni vetar,a duž Jadrana jugo - piše meteorolog.

Prvog dana vikenda, prema prognozi, očekuje se postepeno naoblačenje koje će u drugom delu dana prvo nad zapadnim, jugozapadnim i severozapadnim predelima usloviti pojavu kiše povremeno. Padavine će krajem dana i u toku noći zahvatiti i severni deo regiona ali će već biti u slabljenju i verovatno se južnije od Vojvodine, sevene BiH i Slavonije neće ni javiti.

U nedelju promenljivo oblačno i uglavnom suvo, samo ujutro još ponegde na severu slaba kiša. Vetar slab, jugozapadni, a dnevni maksimum do +16 do +23 stepena Celzijusa.

 

 

- Od nedelje će polje anticiklon sa jezgrom nad Mediteranom nad nama podržavati pretežno sunčano i neobično toplo vreme. Jutra će biti prohladna ali bez mrazeva i u ređu pojavu magle, dok će dani biti pretežno sunčani i topli. Dnevni maksimum od +17 do +23, a u ponedeljak i utorak ponegde i oko +25 stepeni Celzijusa - piše Čubrilo.

Krajem nedelje očekuje se postepen, manji, pad temperature ali će se ona i dalje držati iznad proseka.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading