SRAMOTA! ŠAČICA LAŽNIH EKOLOGA PONOVO KAŽNJAVA NOVOSAĐANE Njih dvadesetak sprečava da se očisti teren za izgradnju mosta
Foto: Youtube/Printscreen

 On je podsetimo, u gradske planove ucrtan još pre 70 godina! Na čelu sa lažnim ekolozima Brajanom Brkovićem i Miranom Pogačarom, sa blokadom su započeli jutros, nešto pre 9 časova. Kako navode očevici, šačica lažnih ekologa ima za cilj isključivo blokadu radova, služeći se anarhističkim metodama.

Ovi ekološki sebični anarhitisti ne biraju sredstva. Kako su naše ekipe uspele da zabeleže na put su postavili granje, palete i druge predmete. Takođe, služe se drvenim palicama, a isekli su i granje iz iste te šume koju navodno brane.

Podsećanja radi, četvrti novosadski most urbanističkim planovima je planiran još sedamdesetih godina prošlog veka. Novi most gradiće se u nastavku Bulevara Evrope.Konstrukcija mosta biće dignuta iznad ostatka terena pre kružnog toka koji spaja Bulevar Evrope sa Bulevarom patrijarha Pavla i Bulevarom cara Lazara.Tačan početak biće u ravni sa Dalmatinskom ulicom i Ulicom Braće Grulović. Specifičnost ovog mosta je njegova dužina iznad kopna, pre nego što dođe do samog Dunava.Nakon početka, nastavak mosta nalaziće se iznad kružnog toka u ulici Heroja Pinkija koji još uvek nije izgrađen. Odmah zatim prelaziće preko kružnog toka koji će spajati Ulicu 1300 kaplara i Ulicu Sime Matavulja, koji takođe tek čeka na izgradnju.Potom će prelaziti preko Šodroša, naravno preko Dunava, završavajući se na sremskoj obali, u Sremskoj Kamenici kod Ledinačkog puta.

Stručna javnost, urbanisti, građevinski arhitekti ističu da će novi most biti žila kucavica Novog Sada i jedan od najznačajnih projekata za razvoj Srpske Atine.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading