SEKRETAR MUP SRBIJE SA DELEGACIJOM AUSTRIJE Razmotreni modaliteti pomoći MUP Srbije u borbi protiv iregularnih migracija
Foto: MUP Srbije

Dve delegacije su obišle granicu Republike Srbije sa Republikom Severnom Makedonijom i tom prilikom je austrijska strana imala priliku da stekne uvid u trenutno stanje na granici, kao i da se upozna sa načinom rada i zonom odgovornosti pripadnika Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Takođe, tokom sastanka razmotreni su i modaliteti pomoći austrijske strane Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije kada je reč o borbi protiv iregularnih migracija.

Državni sekretar Jocić i direktor savezne policije Austrije Takač istakli su neophodnost saradnje i delovanja na međunarodnom nivou, imajući u vidu da migrantska kriza zahteva konkretne odgovore, rezultate i zajedničke inicijative kako na međunarodnom, tako i na nacionalnom nivou, što je i naglašeno na trilateralnom sastanku Republike Srbije, Mađarske i Republike Austrije na temu efikasnog upravljanja procesima migracije, a koji je održan 6. oktobra ove godine u Beogradu.

Pratite nas na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading