"BAKA MI ZALUPILA VRATA ISPRED NOSA" Popisivač progovorio o neprijatnostima koje ima sa građanima
Foto: Alo/ilustracija

– Verujte, na prste jedne ruke mogu da prebrojim građane koji su, nakon što sam im pozvonio na vrata, odmah prihvatili da ih popišem. Uglavnom su uplašeni, zbunjeni, iako je popis najavljivan nekoliko meseci. Od mene prvo traže da dokažem da sam popisivač, pa me pitaju odakle dolazim, ali i da li sam oženjen. Nekada mi se čini da oni mene popisuju, a ne ja njih – sa osmehom navodi M. S.

Loše iskustvo

Sagovornik objašnjava da je već nakon dva dana rada na terenu shvatio da „po difoltu” dobija identične odgovore onih koji odbijaju da budu popisani.

– Ujutru kad dođem, već sam navikao da me građani kod kojih prvo pokucam na vrata oduvaju! Izgovor je gotovo uvek isti: „Probudili ste nas! Spavamo”, kažu ljutito, a potom zalupe vratima. Onda ja ponovo zvonim, kako bi ih samo pitao kada im odgovara da dođem ponovo. Neki mi otvore, pa ih stavim na raspored, a drugi me odbiju, pa onda moram da se vraćam kod njih – kaže ovaj Beograđanin.

Ipak, i nakon 15 sati takođe ima problema da popiše građane. Kako objašnjava, tada muku muči sa sredovečnim sugrađanima.

– Da mi je neko pričao, ne bih mu verovao, ali zaista više puta sam čuo da je neko u nemogućnosti da odgovara na pitanja jer gleda rijaliti program. Jedna baka mi je čak kazala da ni za šta na svetu to ne bi propustila, a potom mi zalupila vrata dobacivši da dođem sledećeg dana ujutru. Upravo je ovaj program ono što, kako sam primetio, gleda najviše naših sugrađana koji su me pustili da ih popišem u njihovom domu – kaže naš sagovornik.

Opasna upravnica

Pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku Petar Korović kaže da je samo za prva četiri dana popisano 880.000 građana. Kako ističe, i do njega su došle anegdote sa terena.

– Starija sugrađanka koja je uvređena i misli da popisivač nije uradio posao kako treba javila se kol-centru jer je u zgradi sa dvadesetak stanova popisivač kod nje došao na kraju, a ona se prva uselila, a uz to je i upravnik zgrade – naveo je Korović.

Kako kaže, slučaj je rešen na taj način što je nju popisao šef popisivača, jer ona nije želela da to uradi popisivač koji je kod nje došao poslednji.

– Nama je veoma važno da mi popišemo svakog građanina. Da li će se to desiti u njegovoj sobi, dnevnom boravku, hodniku ili ispred stana, u dvorištu kuće, zaista je manje bitno – istakao je Korović.

 

 

 Pratite nas i na Telegramu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading