GRADONAČELNIK BAKIĆ: "Subotička toplana" spremna za predstojeću grejnu sezonu (FOTO)
Foto: Grad Subotica

„Vlada Republike Srbije je obezbedila sve potrebne rezerve gasa, a Ministarstvo energetike i rudarstva je napravilo program za mere štednje. Jedna od tih mera je da proizvođači i distributeri daljinskog grejanja smanje garantovanu temperaturu korisnicima za jedan stepen, odnosno sa 21 na 20 stepeni. Sve mere štednje su isplanirane i ovom prilikom, u ime Grada Subotice i svoje lično ime, izražavam zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je na vreme prepoznao problem energetske krize i kao ozbiljan i odgovoran državnik preduzeo sve mere da i građani Srbije, i građani Subotice Subotice, dočekaju kraj grejne sezone sa toplim radijatorima“, naglasiom je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da, kada je reč o poskupljenju grejanja, JKP „Subotička tolana“ nije podizala cene grejanja od 2018. godine.

„U međuvremenu, gas je poskupeo za 12 odsto, a električna energija za 26,3 odsto. U dogovoru između Grada Subotice i rukovodstva ’Subotičke toplane’, vodeći računa o interesu korisnika daljinskog grejanja, doneli smo odluku da cenu grejanja podignemo za deset odsto“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Direktor Saša Petković je rekao da su remontne aktivnosti u „Toplani“, koje su trajale pet meseci, uspešno završene i da je u sklopu tog posla urađeno oko 800 radnih operacija na kompletnom sistemu daljinskog grejanja.

„U okviru remontnih aktivnosti uradili smo rekonstrukciju kompletnog mazutskog voda i mazutskog rezervoara tako da ćemo u slučaju poremećaja na tržištu gasa imati i alternativu za grejanje, a to je mazut. Završene su i inspekcijske provere i dobili smo sve potrebne papire, tako da mogu da konstatujem da smo u ovom momentu potpuno spremni za grejnu sezonu. Iako prema odluci Grada Subotice zvanična grejna sezona počinje 15. oktobra, mi od 1. oktobra pratimo temperaturu svake večeri u 21 čas i u slučaju da tri noći za redom ona bude ispod 12 stepeni, mi ćemo pokrenuti postrojenje i krenuti sa grejanjem“, naveo je Petković.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading