NAJPRESTIŽNIJA NAGRADA U TURIZMU Otvoren konkurs za dodelu nagrade "Turistički cvet"
Promo

„Turistički cvet“ je nagrada Turističke organizacije Srbije koja se tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, fizičkim i pravnim licima u Srbiji.

Nagradu “Turistički cvet” je ustanovio Turistički savez Srbije 21. juna 1982. godine i te godine je nagrada prvi put i dodeljena.

„Turistički cvet“ je 16. juna 1983. godine ustanovljen kao trajna nagrada. Akcija se odvijala u 2 ciklusa: letnjem i zimskom, a ravnopravni organizatori i realizatori su pored Turističkog saveza Srbije bili Radio Beograd II program i „Politika ekspres“.

Od samog formiranja nagrade kategorije su se menjale i prilagođavale trenutnoj situaciji u turističkoj privredi Srbije. Godine 1983. priznanja su se uručivala u kategorijama: mesto, objekat, pojedinac, dok su se od 1986. godine dodeljivala i priznanja „Turistički pupoljak“ u kategorijama: mesto i objekat.

U periodu od 1982 – 1991. godine nagrada “Turistički cvet” je dodeljivana svake godine. Kako je u periodu od 1992. do 1994. godine bila u toku transformacija statusa Turističkog saveza Srbije u Turističku organizaciju Srbije, u tom periodu se nije sprovodila akcija dodeljivanja nagrade “Turistički cvet”.

Turistička organizacija Srbije je formirana 1994. godine Zakonom o turizmu i nagrada “Turistički cvet” se ponovo dodeljuje od 1995. godine, svake godine u kontinuitetu.

Veliki trud koji se ulaže u turizam Srbije od strane svih zaposlenih u turističkoj privredi i prepoznavanje posvećenosti i predanosti u radu na inovacijama, lokalitetima, ugostiteljstvu zaslužuju da budu i nagrađeni. S toga, ovom prilikom, pozivamo sve da se prijave na konkurs za najprestižniju nagradu u oblasti turizma u Srbiji – „TURISTIČKI CVET 2022“. Kandidati će moći da se prijave do 25. oktobra 2022. sve do ponoći, nakon čega će se pristupiti glasanju od strane publike, a zatim i stručnog žirija.

Sve prijave se dostavljaju putem onlajn platforme www.turistickicvet.rs

Sredinom decembra na svečanoj ceremoniji proglasiće se pobednici i dodeliti nagrade.

Ove godine konkurs je proširen za još dve kategorije i najbolji će se takmičiti u ukupno 7 kategorija:

1. Turistička organizacija;

2. Turistička manifestacija;

3. Turistička agencija;

4. Ugostiteljski objekat za smeštaj: Hotel / Ostali ugostiteljski objekti za smeštaj;

5. Pravni subjekt za doprinos unapređivanja turističke ponude i promocije turizma;

6. Influenser / Bloger;

7. Elektronski ili štampani medij, za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije.

Prošlogodišnji dobitnici:

1. Turistička organizacija Čačak

2. Roštiljijada, Leskovac

3. KonTiki Travel & Service

4. Kraljev čardak, Kopaonik

5. Etno selo Sunčana reka, Banja Koviljača

6. Gold Gondola, Zlatibor

7. Ranko Milanović, NP Tara

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading