U ČAST KOLAČA LJUTOVA Gradonačelnik Bakić uručio nagrade pobednicama na drugoj ’Pogačijadi’
Foto: Grad Subotica

Današnju manifestaciju, koja je zbog kiše izmeštena u Dom kulture, otvorio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, izrazio uverenje da će druga „Pogačijada“ biti jednako uspešna kao i prošlogodišnja. 

Foto: Grad Subotica

 

 

„Manifestacija u čast kolača Ljutova ima za cilj da održi običaje i tradiciju vašeg sela, a ujedno i da vas prikaže kao odgovorne i vredne domaćine. Grad Subotica će i ubuduće nastaviti da ulaže i pomaže prigradska naselja, i ne samo u komunalnim i infrastrukturnim projektima, nego i u manifestacijama poput ’Pogačijade’, kao i u ostalim kulturno-umetničkim priredbama“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

 

Članica Organizacionog odbora Nevena Veinović objasnila je zašto je naziv manifestacije „Pogačijada“ kada domaćice mese – štrudlu.

„To bi, zapravo, trebala da bude ’Štrudlijada’, ali pošto u Ljutovu većinu stanovništva čini bunjevačka nacionalna manjina, mi smo odlučili da to bude autentično, da bude nešto vezano baš za Mesnu zajednicu ’Ljutovo’.

Zbog toga smo manifestaciju nazvali ’Pogačijada’, objasnila je Nevena Veinović.

U takmičenju za najbolju pogaču u Ljutovu danas je učestvovalo 70 domaćica i jedan domaćin. Nagrade pobednicama druge „Pogačijade“ uručio je gradonačelnik Stevan Bakić, a po oceni  tročlanog žirija najukusniju pogaču s makom ispekla je Ivana Jevtić, s višnjom Mira Jaramazović, a sa kakaom Jasmina Mačković. 

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading