MIROVIĆ: Pokrajinska vlada finansirala izgradnju devet ulica u Senti (FOTO/VIDEO)
Pokrajinska vlada Vojvodine

Reč je o ulicama Nikole Tesle, Aranj Janoša, Grobljanskoj, Fabri Jenea, Кiškez, Miksat Кalmana, Dr Gere Ištvana, Zaboš Jožefa i Husak Mihalja.

Predsednik je rekao da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova, te da je reč o prvoj fazi projekta, koji će biti nastavljen i tokom naredne godine.

„Uređenje saobraćajne infrastrukture u Senti veoma je važan posao i planiramo da radove nastavimo i sledeće godine kako bi bio alfaltiran što veći broj ulica“, izjavio je predsednik Mirović i dodao da je Senta minulih godina realizovala značajne investicione poslove i kada je reč o izgradnji kanalizacione mreže.

Predsednik Mirović obišao je danas i Gimnaziju za talentovane učenike sa domom „Boljai“ u ovoj opštini, istakavši da će Pokrajinska vlada finansirati pripremu projektno-tehničke dokumentacije za proširenje postojeće zgrade i izgradnju novog objekta Doma, koja je započeta 2007. godine, s obzirom na to da za smeštaj učenika u njemu vlada veliko interesovanje.

„Imajući u vidu da je Senta centar srednjoškolskog obrazovanja u ovom delu Vojvodine, posebno za učenike mađarske nacionalne manjine, Pokrajinska vlada će već naredne nedelje izdvojiti sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju kako bismo sledeće godine imali sve spremno za ovu važnu investiciju koja će obezbediti najbolje moguće uslove za smeštaj đaka u učeničkom domu, jer to je naša dužnost i obaveza“, rekao je Mirović.

MIROVIĆ: U toku radovi na izgradnji novog trga u Šajkašu, sledeće godine sveobuhvatna rekonstrukcija ambulante (FOTO)

Predsednik Mirović je najavio da će Pokrajinska vlada nastaviti razgovore sa predsednicima svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini kako bi zajedno utvrdili prioritetne projekte i investicije za narednu godinu, poručivši da je plan da se zajedničkim finansiranjem uloži više sredstava u lokalnu putnu mrežu.

„Zahvalni smo Pokrajinskoj vladi jer smo napravili pomak u našoj opštini kada je reč o razvoju infrastrukture“, izjavio je predsednik Opštine Senta Rudolf Cegledi.

Događaju su prisutvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

Komentari (0)

Loading