„FRUŠKA GORA WINE SHOW“ Mirović najavio formiranje Nacionalnog instituta za vinogradarstvo i vinarstvo
Foto: Pokrajinska Vlada Vojvodine

„Od 1. januara naredne godine počeće da funkcioniše, u izmenjenom obliku, Nacionalni institut za vinogradarstvo i ratarstvo u Sremskim Karlovcima. Želimo da uložimo mnogo više novca u istraživanje, razvoj, laboratorijsku i drugu opremu koja će vinarima pomoći da postignu još bolji kvalitet u proizvodnji vina u budućnosti“, izjavio je predsednik Mirović.

Foto: Pokrajinska Vlada Vojvodine

 

 

Kako je naglasio predsednik, Pokrajinska vlada nastaviće i u narednoj godini sa više sredstava da podržava vinarstvo i vinogradarsku proizvodnju preko konkursa za obezbeđivanje neophodne opreme.

Foto: Pokrajinska Vlada Vojvodine

 

 

Predsednik Mirović podsetio je na to da su iz pokrajinskog budžeta izdvojena znatna sredstva za putnu infrastrukturu na Fruškoj gori, atraktivnoj turističkoj destinaciji i za domaće i za strane turiste, na kojoj se proizvodi vino svetskog kvaliteta.

Foto: Pokrajinska Vlada Vojvodine

 

 

 

Predsednik Upravnog odbora Udruženja grožđa i vina „Srem –Fruška gora“ Gordan Bašić rekao je da je ideja ove manifestacije da se promoviše Fruška gora kao vinska regija, istakavši da na njoj učestvuje 40 vinarija i udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem – Fruška gora“.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Pratite nas i na Telegramu!

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading