MOMIROVIĆ: Za energetsku stabilnost borimo se na Dunavu
Tanjug

Naši brodovi stižu na prve kritične tačke u Bugarskoj gde će početi interventni bagerski radovi - podsetio je Momirović, i dodao da se za energetsku stabilnost i funkcionisanje srpske industrije u narednih mesec dana borimo na Dunavu

-Imajući u vidu specifičnost posla koji srpska mehanizacija treba da uradi u Bugarskoj kako bi se obezbedilo uredno dopremanje uglja u TENT, uvoz evrodizela, veštačkog đubriva, kao i izvoz poljoprivrednih proizvoda, ostvarena je puna saradnja sa nadležnima u Bugarskoj. Nadamo se da ćemo i dalje imati sjajnu interakciju sa komšijama u cilju ostvarivanja zajedničkog važnog cilja za celu Evropu, odnosno potpune plovnosti Dunavom, našim najznačajnijim plovnim koridorom - rekao je Momirović.

Momirović je precizirao da je ekipa hidrografa iz Srbije koja je stigla u Bugarsku krajem prošle nedelje uradila hidrografska batimetrijska merenja u cilju utvrđivanja tačnog stanja plovnog puta i planiranja bagerskih radova.

Vlada Republike Srbije i Savet ministara Bosne i Hercegovine potpisali su 9. septembra Sporazum o načinu finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procenu uticaja na životnu sredinu, izdavanje lokacijskih uslova, saglasnosti i građevinske dozvole za Projekat „Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - Ušće Drine i Save“. Šest dana ranije, 3. septembra, potpisan je i Sporazum o saradnji u tehničkom održavanju plovnog puta Dunava između MGSI i Ministarstva transporta i komunikacija Bugarske.

Pratite nas i na Telegramu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading