SLUŽIMO SRBIJI! Porodice i prijatelji iz cele Srbije došli u Beograd, ponosni na mlade kadete (FOTO)
Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

Došli su iz svih krajeva Srbije, ali i Republike Srpske. Trema ih je, čini se, više "tresla" nego mlade oficire u svečanom stroju. Ipak, kada su šapke "poletele" u nebo, sve je nestalo. Potrčali su da zagrle svoje sinove, kćeri, unuke, momke i devojke.

Iz mesta Jarebice, kod Loznice, došla je porodica Maksimović. Posle osam godina školovanja, najpre u Vojnoj gimnazija, a zatim i na Vojnoj akademiji, njihov Nemanja je dobio prvi čin - potporučnika. Zbog velikog uzbuđenja, majka nije mogla da priča, a ni sestra od ujaka.

- Osećaj je neverovatan, ponosni smo i srećni došli smo da podržimo mog brata Nemanju - rekao je Miloš Maksimović.

- Nije bilo lako ovih osam godina, ni njemu, ni nama. Ali, uspeli smo.

Jelena Knežević i Sofija Savić, iz Doboja su na školovanju u Beogradu. Njihova najbolja drugarica, juče je, stupila u službu Vojkse Srbije, sektor logistike. Druga drugarica je na trećoj godini Vojne akademije.

- Velika je čast biti danas ovde i jako smo ponosne - kažu devojke. - Bilo je teško i trebalo je mnogo odricanja. Ali, vredelo je svega toga. Dokaz je upravo ova svečanost kojoj prisustvujemo.

Veselo je juče bilo i u porodici Nikolić iz Gnjilana. Natalija i Stanimir, nestrpljivo su čekali da zagrle sina. Kako je rekla majka, nedostajao im je tokom četiri godine školovanja, a i nedostajaće. Srećne su bile i sestre, tetke, teča, braća, ujak, sestrići.

Rodbina je na platou ispred Skupštine Srbije, počela da stiže i pre devet časova. Mnogi su iz autobusa došli pravo na svečanost. Potrudli su se na nađu što bolje mesto kako bi videli svoje najmilije u defileu, ali i da mahnu i pošalju im poljupce.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Nada

17.09.2022 17:36

Svi ce oni za par godina dobiti stanove i zato su se i prijavili da "sluze drzavi" !