Gradonačelnik Bakić: I dalje ćemo jačati saradnju našeg naroda s obe strane Drine (FOTO)
Fotograf: Strahinja Babović

Susret je upriličen povodom manifestacije „Dani Srpske u Srbiji”, u okviru koje se, od 8. do 14. septembra, u deset gradova u Srbiji među kojima je i Subotica predstavljaju kultura, umetnost, privreda i nauka Srpske, kao i potencijali za investicije i saradnju Republike Srpske i Republike Srbije.

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon sastanka održanog u Plavoj sali Gradske kuće, podestio da je u februaru prošle godine, takođe u Gradskoj kući, razgovarao sa Mlađenom Cicovićem, da su tada zaključili da Grad Subotica ima veliki potencijal za

saradnju i sa Republikom Srpskom, i sa njenim pojedinačnim gradovima i opštinama, i da su kontatovali da na teritoriji grada Subotice deluje više izuzetno aktivnih zavičajnih udruženja koja mogu da doprinesu jačanju te saradnje.

„Kao što smo Cicović i ja najavili da ćemo konkretizovati i intenzivirati saradnju, kroz veliki broj planova, susreta i zajedničkih aktivnosti, u junu ove godine gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić sa saradnicima posetio je Slobodnu zonu ’Subotica’ i kompaniju ’Ametek’ i to je događaj koji je na najbolji način potvrdio sve što smo se nas dvojica dogovorili. I tada su, podsetiću, vođeni konkretni i konstruktivni razgovori. Iskoristiću i ovu priliku da naglasim da se svi ovi događaji odvijaju u pravcu realizacije politike koju sprovodi predsednik Srbije Aleksanndar Vučić, a to je politika prijateljstva i bratske sloge između Republike Srpske i Srbije, kao i građenja jedinstva našeg naroda sa obe strane Drine“, podvukao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da će u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici biti održana prezentacija Slobodne zone „Subotica“.

„Slobodnu zona ’Subotica’ je ponos ovog grada, i po bilansu poslovanja i po načinu na koji je organizovana, i sa velikim zadovoljstvom ćemo prezentovati našim prijateljima i braći iz Republike Srpske kako ona funkcioniše i kako se postižu ti poslovni uspesi“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Zlatan Klokić je, uz zahvalnost gradonačelniku Stevanu Bakiću i njegovim saradnicima na toplom i srdačnom dočeku, rekao da mu je drago što se okupio određen broj načelnika iz Republike Srpske, ali i predstavnika odeljenja iz gradskih i opštinskih uprava, koji su zaduženi za privredu, jer je tema razgovora Slobodna zona Subotica – kako je uspela da se izgradi i da se kao primer dobre prakse primeni u Republici Srpskoj.

„Najbolje je učiti od najboljih, a najbolja je svakako Slobodna zona Subotica. Nadam se da će u vremenu koje je pred nama i u Republici Srpskoj neke od jedinica lokalnih samouprava imati priliku da osnuje svoju poslovnu zonu po ugledu na Suboticu. Ovo jeste primer kako treba da razvijamo privredne aktivnosti, jer Srbija je za nas najznačajniji spoljno trgovinski

partner i očekujemo da ovakvi događaji još više doprinesu razvoju ekonomija s obe strane Drine“, dodao je Klokić.

Radovi na Narodnom pozorištu u Subotici - Alo.rs

Mlađen Cicović je podsetio da se sa obeležavanjem „Dana Srpske u Srbiji“ počelo 2013. godine i dodao da je ove godine pred Predstavništvom bila velika obaveza, jer Republika Srpska slavi 30. godišnjicu, a Predsedništvo Republike Srpske u Srbiji organizuje desetu, jubilarnu manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“ u deset gradova širom Srbije na kojima želi da na najbolji način predstavi šta je to danas Republika Srpska i šta je to što želi da bude u budućnosti.

„Zahvaljujem se gradonačelniku Bakiću što od prvog dana svog mandata ostvaruje zadatak koji je pred sobom postavio, a to je podsticanje saradnje našeg naroda sa obe strane Drine“, zakqučio je Cicović.

Pored prezentacije Slobodne zone „Subotica“, u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Subotici je danas, u Dečjem pozorištu, održana predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske „Kralj Žabac“, dok će večeras u 19 časova u SKC „Sveti Sava“ biti održan koncert muzičkog sastava „Katera“ iz Istočnog Sarajeva.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading