ŽURKA PORED LEŠEVA Morbidno! Grupa majstora napravila zabavu na Medicinskom fakultetu
Printscreen/ TikTok

Posle snimaka na Instagramu na kojima se vide osobe koje pevaju i igraju na grobovima, uz taktove narodnjaka, identični video sadržaji osvanuli su na Tiktoku. Grupa majstora snimala se u Sali za disekciju na beogradskom Medicinskom fakultetu pored šest leševa!

Foto: Alo/printscreen

 

Na prvom snimku, dok se u pozadini čuje pesma Svetlane Ražnatović Cece „Ustani, budi se“, jedan od radnika se bez imalo poštovanja prema preminulim ljudima koji su tela zavetovali Medicinskom fakultetu šetka unaokolo. U jednom trenutku, u kadru se pojavljuju i njegove kolege, od kojih je jedan mahinalno sakrio lice rukama.

Na drugom snimku trešti hit Novice Uroševića, pesma „Ustaj, sine, majka zove“ a mladić koji je u prethodnom krio identitet, bez blama leži na obdukcionom stolu i teatralno ustaje sa njega.

Osim što su degutantni, kako su snimke ocenili neki od tiktokera, snimci su mnoge korisnike društvenih mreža uznemirili i razbesneli.

„Strašno, to su nečiji roditelji, braća, sestre. Snimate bez trunke empatije“, napisala je jedna devojka, a druga je dodala: „Nemoralno, neetički, pritom je po statutu fakulteta kažnjivo“.

„Sram vas bilo, imate li imalo savesti. To što ste uradili nije ni smešno ni ljudski“, napisao je jedan student Medicinskog fakulteta.

Foto: Alo/printscreen

 

- Naš domar je prvi video snimke na Tiktoku i odmah je pozvao dekana prof. dr Lazara Davidovića, koji je u tom trenutku bio na sahrani profesora Zorana Krivokapića. Usplahireno mu je rekao da se majstori snimaju pored leševa i dele snimke na Tiktoku - ispričao je za Alo! prof. dr Laslo Puškaš, šef Katedre anatomije na Medicinskom fakultetu.

Foto: Alo

Kako je precizirao dr Puškaš, počinioci su majstori za održavanje instalacija.

- Došli su da postave senzore za video-nadzor, prethodno su bili po profesorskim sobama i sve je bilo u redu. Majstori su se smenjivali, a u ovoj grupi su bili mlađi ljudi, koji su daleko od smrti, ne doživljavaju je sa strahom. Verovatno su zato ovo i uradili. Uglavnom, kamere su sve snimile, a mi smo ovaj nemio događaj prijavili policiji - naveo je dr Puškaš.

Prema njegovim rečima, fakultet je raskinuo ugovor sa firmom koja je poslala radnike, a ona će njih kazniti.

- Koliko sam obavešten, sva trojica će dobiti otkaze - istakao je sagovornik Alo! i dodao da ceo fakultet osuđuje neovlašćeno i neprimereno prikazivanje na društvenim mrežama kadavera koji se koriste tokom studija na nastavi medicine.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading