U ŠKOLI U BEOGRADU OSVANUO RASPORED KOJI JE ĐAKE OSTAVIO U ŠOKU: Deca imaju i po osam časova, prepodnevna smena traje i do 16:30
Foto: Alo!/Ognjen Radošević

U jednoj školi u Beogradu osvanuo je raspored časova koji je đake ostavio u neverici, jer prepodnevna smena traje čak do 16:30 sati.

- Ovo nikada nije bilo, mom deteu sredom nastava počinje u 8 sati  a poslednji čas mu se završava u 16:30. Tačno je da u ovom periodu oni imaju nekakvu pauzu u trajanju od dva časa, ali dete je u tom vremenskom periodu u školi. Koliko mu onda vremena ostaje za sve ostale obaveze, ako dođe kući do 17h,  to je jako malo prostora za učenje, domaće zadatke, a da ne govorimo o slobodnim aktivnostima- požalila se majka čije dete ide u sedmi razred osnovne škole. Ona je još dodala da bi raspored časova svakako mogao da bude bolje organizovan. 

- Prošle godine deca su imala i po osam časova u jednom danu, dešavalo se na primer u prepodnevnoj smeni da imaju pretčas u 7:15 sati, a poslednji čas im se završavao u 15h, pa to je nečuveno - rekla je očajna majka koja ima veliki problem da sa ovakvim nastavnim programom uskladi svoje poslovne obaveze sa obavezama  deteta, koje kako kaže jedva stigne i da vidi.

S druge strane među đacima takođe vlada veliko nezadovoljstvo jer su prema tvrdnjama mnogih dosta opterećeni od samog starta.

- Samo što smo krenuli u školu, a za iduću nedelju nam je zakazan i drugi kontrolni zadatak iz matematike. Već trećeg časa smo radili inicijalni test, a potom novu lekciju,  za iduću nedelju imamo zakazanu novu proveru znanja - požalila se učenica šestg razreda osnovne škole Beogradu i dodala.

- Mi smo zakukali nastavnici, ali ona je rekla da je to plan i program koji mora da se poštuje - dodala je devojčica.

Svesna sam da nije lako svima udovoljiti i đacima i nastavnicima, ali ipak mislim da su  deca najvažnija i  treba da nam budu prioritet - rekla je za "Alo" zabrinuta majka.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
pera

08.09.2022 14:47

pa sta? bolje da su u skoli nego u kladionicama ili da gledaju zadrugu..

Alex

08.09.2022 15:05

Da i treba da budu u školi,a i kod kuće.Treba da uče i stiču znanje,a ne da zevaju po ulici.Ja bi ko na zapadu uvela sistem.Deca u škole od 7h do 17h.Zaposlila kadrove koji će raditi sa decom,tako da roditelji mogu nesmetano raditi svoj posao i nemati dodatne baveze oko dece i njihovog učenja.