MILIONITI PUTNIK NA RELACIJI BEOGRAD - NOVI SAD Srećnoj putnici uručena nagrada - godišnja karta
Tanjug

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i v.d. direktor Srbja voza Ivan Bulajić danas su na železničkoj stanici Novi Beograd Vesni Radmilac iz Beograda, kao milionitom putniku na relaciji Beograd - Novi Sad uručili godišnju kartu za ovu relaciju i železničarsku kapu.

"Ovo je lep dan za Srbiju, jer je za samo nekoliko meseci milion putnika prošlo linijom Beograd - Novi Sad i to pokazuje koliko je to drugačiji odnos prema železnici od pre samo nekoliko godina kada su ljudi zaboravili na prevoz železnicom", kazao je Momirović.


Dodao je da je država sa ulaganjem u infrastrukturu i najmodernije vozove u saobraćaju između dva najveća grada u Srbiji otvorila novo poglavlje u železničkom transportu.

"Nastavljamo sa radovima na brzoj pruzi ka Subotici, a u oktobru ćemo ubrzatti i radove na deonici brze pruge Beograd - Niš. Već se određeni radovi na trasi kod Jagodine izvode, a u oktobru ćemo sa Evropskom komisijom i Evropskom investicionom bankom potpisati ugovore o značajnm grantovima i bespovratnim sredstvima koja ćemo dobiti za ovu prugu, na kojoj će ukupna vrednost radova iznositi 2 milijarde evra", rekao je Momirović.

V.d. direktora Srbija voza Ivan Bulajić naglasio je da je milioniti putnik na relaciji Beograd - Novi Sad dokaz da kada se ljudima pruže vrhunska usluga i kada im se omogući da koriste prugu i vozove kao u najrazvijenijim evropskim zemljama, da se onda putnici vraćaju železnici.

Dodao je da je to strategija još većeg vraćanja putnika železnickom saobraćaju koju će Srbija voz sprovoditi i u budućnosti.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading