NOVA AMBULANTA U SUBOTIČKOM NASELJU PROZIVKA Gradonačelnik Bakić obišao novoizgrađeni i dugoočekivani objekat (FOTO)
Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, rekao da je novoizgrađena i dugoočekivana Zdravstvena ambulanta opšte medicine Prozivka predviđena za primarnu zdravstvenu zaštitu odraslih iz ovog naselja koje broji više od 9.000 stanovnika.

NOVA AMBULANTA U SUBOTIČKOM NASELJU PROZIVKA Gradonačelnik Bakić obišao novoizgrađeni i dugoočekivani objekat (FOTO)

Grad Subotica

 

 

„Karakteristično za ovu ambulantu je to što će ona rasteretiti rad susednih ambulanti, ogranaka I i II, u Kumičićevoj ulici i na Beogradskom putu, tako da će sve tri ambulante moći da pruže kvalitenu zdravstvenu zaštitu našim sugrađanima. Ambulanta ima četiri savremene ordinacije, salu za terapije, čekaonicu i ostale sadržaje neophodne za adekvatno funkcionisanje jedne zdravstvene ustanove“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Naveo je da je ugovor o izgradnji objekta Zdravstvene stanice u subotičkoj Mesnoj zajednici „Prozivka“ potpisan između Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Grada Subotice, da je projekat realizovan u okviru projekta POLIS – „Podrška Obnovi Lokalne Infrastrukture Srbije” koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i da su sredstva obezbeđena iz donacije Nemačke razvojne banke „KfW”.

„Vrednost radova koji su počeli u julu 2021. godine i koji su – i pored teških uslova, najpre pandemije, a potom i ukrajinske i ekonomske krize – uspešno privedeni kraju, iznosi 63,65 miliona dinara sa PDV-om“, kazao je Bakić.

Podsetio je da je u prigradskom naselju Mala Bosna, krajem aprila ove godine, ponovo stavljena u funkciju ambulantu u čiju je adaptaciju i renoviranje iz gradskog budžeta izdvojeno 5,2 miliona dinara.

„Mogu sa ponosom da kažem da Grad Subotica daje sve od sebe da naši sugrađani, bez obzira da li žive u gradskim ili prigradskim mesnim zajednicama, imaju primarnu zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju. Izvesno je da ćemo i ubuduće nastaviti to da činimo, a ja bih i ovu priliku iskoristio da naglasim da sve to ne bismo mogli da realizujemo da nemamo politiku mira i stabilnosti koju sprovodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. I kako to naš predsednik Vučić kaže, predaja nije opcija, borićemo se za Suboticu, borićemo se za Srbiju“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Ivanka Beoković se zahvalila gradonačelniku i njegovim saradnicima što su, kako je rekla, ideju o izgradnji aambulante u naselju Prozivka uspešno realizovali i sproveli u delo.

„Ambulanta je pred samim početkom rada, čekaju se još samo neke dozvole i saglasnosti, što je i redovan postupak koji zahteva puštanje u rad svake ustanove zdravstvene zaštite. Verujem da će obavljanje zdravstvene delatnosti u ovom objektu predstavljati veliko zadovoljstvo kako za pacijente, tako i za lekare i drugo zaposleno osoblje, mada iskreno želim da naši sugrađani budu zdravi i da što manje koriste ovu ambulantu u kojoj će, u

punom kapacitetu, moći da radi osam lekara sa pratećim medicinskim osobljem kazala je između ostalog Beoković.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading