ŽENA NAĐENA U ZAPUŠTENOM STANJU, SA RANAMA PO KOJIMA MILE CRVI JE ZBRINUTA Članovima najbliže porodice preti kazna zatvora
Foto: Youtube/Printscreen

Pacijentkinja se oporavlja u Opštoj bolnici u Majdanpeku, pod stalnim je nadzorom lekara, tamo je bez dokumenata, a lekari se raspituju ko može da ih donese, kao i pelene, puder i flaširanu vodu.

Članovi porodice koji su je doveli do tog stanja će možda krivično odgovarati, a ako se to desi - preti im kazna zatvora do pet godina!

Advokatica Tamara Radojčić, saradnik advokatske kancelarije "Simović" iz Novog Sada, za Kurir kaže da se može reći da je ovde reč o krivičnom delu zlostavljanje i zanemarivanje u porodici

- Ovde ima posla za policiju. Centar za socijalni rad i lekari iz bolnice dužni su da obaveste policiju ukoliko se sumnja na zanemarivanje pacijentkinje. Policija onda treba da pokrene predistražni postupak i sasluša odgovorno lice. Ako je to vanbračni suprug, onda odgovornost svakako leži na njemu. Nadležni organi bi morali da reaguju u ovom slučaju - rekla je sagovornica i dodala da odgovorni u ovom slučaju treba da se gone po službenoj dužnosti.

- Za osnovni lakši oblik zanemarivanja kao oblika nasilja je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine. Ukoliko je nastupila teža posledica za zdravlje člana porodice, zaprećena kazna je od godinu do pet godina zatvora, a ukoliko nastupi smrt člana porodice, onda je to teži oblik i zaprećena je kazna od godinu dana do osam godina. Pored ovog krivičnog dela možda ima i elementa za krivično delo nasilja u porodici, ako ju je pored svega toga i zlostavljao.

Slučaj nesrećne žene otkriven je kada se jedan od građana obratio medijima koji su alarmirali sve nadležne, pa i Centar za socijalni rad u Majdanpeku. U centru su  rekli da je direktorka na odmoru, ali je dežurna socijalna radnica ipak samoinicijativno reagovala nakon poziva novinara i dala nalog seoskom lekaru da ode na adresu. On je tamo pronašao ženu u katastrofalnom zdravstvenom stanju i ona je hitno prebačena u Opštu bolnicu Majdanpek, gde se i sada nalazi.

Kako je ranije za medije ispričao sagovornik upućen u ceo slučaj, od januara, kada se ova žena šlogirala, nevenčani suprug držao ju je u hladnoj ostavi. Niko je nije kupao, zbog čega ima i tešku ginekološku upalu. Bila je ulepljena i po ranama su joj šetali crvi, a sve je smrdelo. Žena je inače posle šloga ostala nepokretna, a infarkt mozga je, prema nalazu lekara u koji smo imali uvid, učinio da otežano govori i ostale su joj mentalne smetnje.

Primalac je socijalne pomoći jer je bila nezaposlena. U kući nevenčanog supruga prijavljena je kao podstanar, što je, navodno, bio njihov dogovor da bi ona ostvarila pravo na socijalnu pomoć, a u tom domu žive i deca iz njegovog prethodnog braka.

Niko ne dolazi u bolnicu 

Lekari se, navodno raspituju ko je odgovorna osoba za nju, jer je tamo dovedena u polusvesnom stanju i bez ličnih dokumenata. Od petka su pokušavali da stupe u kontakt s njenim nevenčanim suprugom, jer je potrebno da se u bolnicu donesu pelene, talk, vlažne maramice i flaširana voda za pacijentkinju.

- Potrebne su joj pelene, manji broj jer je izuzetno mršava, kao i flaširana voda. Stalno traži vodu jer je jako žedna. Njeno stanje nije dobro, ali ide nabolje. Sada je bolje od onog u kom je bila po prijemu. Dovedena je u katastrofalnom stanju, puna crvljivih i zagnojenih rana. Onaj ko ju je negovao nije pazio i doveo ju je u stanje opšte zapuštenosti - rekao je izvor upoznat sa svim detaljima, a na pozive novinara niko iz bolnice nije odgovarao.

 

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragan

30.08.2022 06:43

Ovo je zalosno da zalosnije ne moze da bude. Nekada imati porodicu je bila cast. A danas deca gledaju kako da imaju za auto,drogu,pice i starlete.Kad mi roditelji umru,bice za prodaju celo imanje za 2 grama beloga.ZALOST gde nam mladi narastaj ode.