KOLIKO KOŠTA DA SPREMITE DETE ZA ŠKOLU? Knjige, sveske, pribor, još ako imate dva đaka, ovo je TAČNA CIFRA koju treba da izdvojite
Alo

Deca će prvog septembra opet biti u školskim klupama, na njima je da se od prvog dana skoncetrišu na čas i učenje, a briga oko novca i kupovine udžbenika je na roditeljima. 

Komplet udžbenika za starije osnovce je oko 20.000 dinara, pa je tako, konkretno za jednog šestaka potrebno da izdvojite 17.470 dinara.

Udžbenici za mlađe razrede su  jeftiniji, oni se kreću od 9.000 do 12.000 dinara.

Cene školskog pribora, rančeva, odeće i obuće različite su u zavisnosti od toga gde se kupuje - kod popularnih Kineza ili u knjižarama.

Povoljnije sveske mogu se naći za 80 dinara po komadu, ali njihova cena dosta varira u zavisnosti od kvaliteta, pa tako neke koštaju i preko 300 dinara. Ako bismo gledali prosek to bi bilo 150 dinara po svesci. 

Pernice opremljene bojicama, flomasterima, olovkama, rezačem i gumicom kreću se u proseku od 1.500 do 2.000 dinara, mada ima i onih koje su skuplje od 2.000 dinara.

Prosečna cena rančeva je oko 3000 dinara, ali ima i skušpljih varijanti od 5.000 dinara pa naviše. Za šestar je na primer, potrebno da izdvojite u proseku 300 dinara, dok su tempere koštaju otprilke 600 dinara. Blok broj 5 je oko 120 dinara. 

Spisku stvari koje su potrebna za polazak u školu treba dodati opremu za fizičko. Ukoliko se kupuju  trenerke, šortsevi, patike majice, poznatih brendova  za ovih nekoliko stavki potrebno je izdvojiti i preko 20.000 dinara, ukoliko kupujete stvari koji nisu "firmirane" možete proći duplo, čak i trostruko jeftinije. 

 

 

BONUS VIDEO

 


 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading