Gradonačelnik Stevan Bakić otvorio 5. Subotički polumaraton (FOTO)
Grad Subotica

Pod sloganom „Trči kroz istoriju“ učesnici su se nadmetali u trkama na pet, deset i 21 kilometar, uoči kojih je održano više dečjih trka. Polumaraton je zvanično proglasio otvorenim gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da će na veliko zadovoljstvo organizatora i suorganizatora ove sportske manifestacije na ovogodišnjem Subotičkom polumaratonu – i pored ovih za ceo svet izuzetno teških i izazovnih vremena – učestvovati skoro tri puta više takmičara u odnosu na njegovo prvo i dva puta puta više u odnosu na njegovo drugo izdanje.

„Ta činjenica, između ostalog, svedoči da je namera organizatora i suorganizatora Subotičkog polumaratona – Sportskog udruženja ’Horizont’ i subotičke lokalne samouprave – da se organizovanjem ovog polumaratona Subotica uvrsti na mapu atletsko-rekreativnog trkačkog sveta u potpunosti realizovana. Subotički polumaraton, čiji je slogan ’Trči kroz istoriju’, jasno pokazuje i da kombinacija sporta i secesije može da bude i uspešna, i zanimljiva”, istakao je gradonačelnik Bakić.

On je naglasio da mu je drago što je ova za Grad Suboticu veoma značajna sportska manifestacije postala druga najmasovnija ulična trka u Srbiji, posle Beogradskog maratona.

„Verujem da će Subotički polumaraton i ubuduće uspešno promovisati zdrav načina života, posebno među mladima, podsticati rekreativni sport i afirmisati kulturno nasleđe i razvoj turističkog potencijala našeg grada. Uz zahvalnost organizatorima, sponzorima, volonterima i promoterima ovogodišnjeg polumaratona – a to su Stefan Todorović i Nora Trklja – želim da svi takmičari ostvare što bolji plasman“, kazao je gradonačelnik Stevan Bakić.

U polumaratonskoj trci (21km) najbolji je bio Đuro Borbelj, član AK „Apatin“, koji je stazu istrčao za 1čas, 14 minuta i 32 sekunde. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Nora Trklja koja je polumaraton istrčala za 1 čas, 28 minuta i 46 sekundi.

U okviru 5. Subotičkog polumaratona, koji je uvertira u obeležavanje Dana grada Subotice, 1. septembra, na Trgu slobode – gde je bio i start i cilj polumaratona – u subotu, 27. avgusta, otvoren je trkački sajam na kojem su učešće uzeli prijatelji i sponzori Subotičkog polumaratona, a istog dana postavljena je i prva mobilna izložba pod nazivom „Subotički sportisti kroz istoriju" koju je Sportsko udruženje „Horizont“ realizovalo u saradnji sa subotičkim Gradskim muzejom

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading