VREME NAREDNIH DANA U SRBIJI Metereolog detaljno objasnio gde će padati kiša
Foto: EPA

Nakon kraćeg kišnog perioda i zahlađenja, sunčano vreme vratilo se u našu zemlju. Ipak, ekstremnih vrućina nema, a meteorolozi najavljuju nestabilne vremenske prilike tokom vikenda.

Kako prognozira meteorolog Marko Čubrilo, od nedelje umereno toplo, uz moguće pljuskove.

- Oko 1. septembra prolazno, ali jače pogoršanje i osveženje. Posle 4. septembra verovatno ponovo toplije, ali bez letnje vrućine - poručuje on.

Danas i sutra malo do umereno oblačno i toplije, a zbog visokog udela vlage u vazduhu sparno.ć+

- Ponegde i to uglavnom nad planinskim, severnim i istočnim predelima regiona ređa pojava grmljavinskih pljuskova. Vetar uglavnom slab, osim u zoni pljuskova, dok će se dnevni maksimum kretati od +25 do +31, a samo duž obale srednjeg i južnog Jadrana do +34 stepena Celzijusa. U subotu posle podne će nad jugozapadnim, zapadnim, središnjim, a krajem dana i severnim predelima uslediti jača destabilizacija uz češću pojavu pljuskova sa grmljavinom, dok će istočnije uglavnom biti pretežno suvo - najavljuje Čubrilo.

EPA Ida Marie Odgaard

 

Povremenih pljuskova uz manje osveženje biće i u nedelju ali će opet biti češči nad zapadni, središnjim i severnim predelima.

- U subotu temperatura bez bitne promene, a u nedelju manje osveženje uz maksimume od +22 do +27 stepeni Celzijusa. Vetar će okrenuti na slab do umeren, severozapadni - prognozira on.

Početkom sledeće nedelje promenljivo oblačno uz duže sunčane intervale i ređu pojavu pljuskova, pre svega nad zapadnim i severnim predelima regiona, dok će duž Jadrana uglavnom biti sunčano.

- Vetar pretežno slab, dok će se dnevni maksimum kretati od +24 do +30 stepeni Celzijusa, na Jadaranu lokalno do oko +33 stepena Celzijusa.

Početkom septembra se uz premeštanje hladnog fronta i konkretnije, ali prolazne padavine očekuje pojačan severozapadni vetar i osveženje, moguće i osetnije tako da bi u naredni četvrtak amaksimumi mogli biti od +15 do +23 stepena Celzijusa.

Oko 03. septembra suvo ali uz vrlo sveže noći, dok bi zatim ponovo moglo otopliti ali uz dosta nestabilno vremre.

- Period posle toga je svakako dosta upitan, očigledno je da sa letom nije gotovo, ali su prave letnje vrućine iza nas - dodaje.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading