MINISTAR VULIN NAKON POKAZNE VEŽBE PRIPADNIKA JZO: Bezbednost iznad svega, nastavljamo da ulažemo i opremamo pripadnike JZO (FOTO)
MUP Republike Srpske

Ministar unutrašnjih poslova poručio je da država Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem visoko ceni rad pripadnika JZO i da je njemu kao ministru policije važno da svaki pripadnik ove jedinice bude bezbedan i siguran.

„Želim da vam se zahvalim za današnji prikaz, ali važnije od toga je da vam se zahvalim za sve ove godine upornosti, odanosti, marljivosti i vrednoće. Svi vi svoje vreme, energiju, zdravlje, često i život stavljate u službu države Srbije i onih koji državu Srbiju predstavljaju. Više od toga od vas ne može da se traži. Ali veoma često i vi dajete više nego što se od vas traži. Radeći sa ljudima, radite sa njima kada su najbolji i kada su najgori. A vi uvek morate da budete bolji od onih koje čuvate", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

MINISTAR VULIN: Ako put Srbije u Evropsku uniju određuje Hrvatska, onda da se na vreme vratimo sa tog puta

Ministar unutrašnjih poslova Vulin poručio je pripadnicima JZO da treba uvek da vode računa o sebi, te da MUP u poslednjih godinu i po dana kontinuirano nabavlja opremu i najsavremenije pancire za pripadnike policije baš za svrhe njihove lične bezbednosti.

„Čuvajte se, na kraju dana ostajete samo vi i oni koje volite, bez obzira šta radili i gde bili, znajte da treba njima da se vratite. Bezbednost, iznad svega“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prethodno je obišao novoizgrađene i renovirane prostorije u sedištu Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata i poručio da svako zanavljanje opreme i vozila, kao i renoviranje prostorija znatno doprinosi boljem i efikasnijem radu policije.

Takođe, ministru unutrašnjih poslova su na taktičko-tehničkom zboru predstavljena najnovija vozila i oprema koju koriste pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata prilikom obavljanja zadataka iz svoje nadležnosti, nakon čega je ministar Vulin poručio da će se nastaviti sa ulaganjima i modernizacijom opreme za pripadnike JZO, baš kao što se to činilo u proteklih godinu i po dana.

Na pokaznoj vežbi Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata prikazana su tri scenarija napada na štićeno lice, kao i reagovanje tima za neposrednu fizičku zaštitu u tim situacijama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading