RASPRODATO! SRBI UVEK SVEMU DOSKOČE, PA SPREMNO ČEKAJU I OVU ZIMU: Pomama za plinskim rešoima
Foto: Alo/Shutterstock

Ministarstvo energetike i rudarstva najavilo je da neće biti problema u snabdevanju strujom, ali mnogi građani koji su preživeli razne restrikcije, za ne daj bože, kupuju plinske rešoe.

- Beležimo veliku potražnju za plinskim rešoima, bocama i patronama. Građani traže dugotrajnija rešenja, a cena rešoa se kreće od 1.000 do 7.000 dinara - rekla ja ze Alo Sanja Lukić, administratorka firme „Gasikis“ iz Kruševca.

Prema njenim rečima, kupuju se i lampe i grejalice na plin.

- Ljudi tako imaju alternativu za kuvanje, osvetlenje, grejanje - navela je Lukićeva.

Na portalima velikih onlajn trgovaca, najjeftiniji plinski rešoi u većini slučajeva su rasprodati.

- Potražnja je počela sredinom jula kad je najavljeno poskupljenje prirodnog gasa za krajnje kupce od devet odsto - rekli su za Alo! prodavci iz onlajn trgovine „Sve za kuću“ i dodali da je kod njih najveća jagma bila za putnim plinskim kamp rešom - poznatim plavim, plinskim kuvalom kakav svaka kuća u Srbiji ima za „ne daj bože“.

RASPRODATO! SRBI UVEK SVEMU DOSKOČE, PA SPREMNO ČEKAJU I OVU ZIMU: Pomama za plinskim rešoima

Printscreen Svezakucu

 

 

- Taj prenosivi rešo koji koriste patrone od 190 grama koštao je 799 dinara i stavrno ne znamo koja će mu cena sada biti - naveli su iz "Sve za kuću".

Osim rešoa, masovno se kupuju i plinske patrone, koje su do pre nekoliko nedelja koštale oko 100 dinara, a sada za njih treba izdvojiti od 120 do 200 dinara.

RASPRODATO! SRBI UVEK SVEMU DOSKOČE, PA SPREMNO ČEKAJU I OVU ZIMU: Pomama za plinskim rešoima

Printscreen Svezakucu

 

- Prodavala sam ih po 100 dinara, a sada idu po 150 dinara, u proseku. Ako neko kupi više komada, dajem popust, pa pet uložaka umesto 750 plati 600 dinara. I dosta njih uzima i po deset - rekla je za Alo! prodavačica na Kalenić pijaci.

Patrone za plinske rešoe prodaju i u kineskim radnjama.

- Jedna košta dvesta dinara.Prošle godine su bile ispod 100 dinara, čini mi se 70, nisam sigurna - navela je za Alo! radnica u kineskoj radnji u Nušićevoj ulici u centru Beograda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading