UPOZORENJE, UPALJEN METEO ALARM! U narednih sat vremena kreće nevreme!
Foto: Shutterstock

Ranije danas RHMZ je izdao upozorenje za područje Srbije i jedno za Beograd zbog kratkotrajnih vremenskih nepogoda koje se očekuju danas i sutra.

Upozorenje za područje Srbije odnosi se na kratkotrajne vremenske nepogode.

"Danas i sutra lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni pljuska i jak vetar", upozorio je RHMZ.

Upozorenje za Beograd je, takođe, za kratkotrajne vremenske nepogode.

"U pojedinim delovima grada moguće su kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, većom količinom padavina i jakim vetrom u zoni pljuska", navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Takođe, ranije su najavljene nepogode i na području Banata.

- U narednih sat vremena u južnim delovima Banata, kao i južnim delovima Beograda intezivniji pljuskovi sa grmljavinom - ranije je najavio RHMZ.

Kiša je već počela da pada južno od Beograda, a tamni oblaci nadvili su se i nad prestonicom, gde se uskoro očekuju padavine.

Upaljen meteo alarm

Zbog kiše, grmljavine i ekstremno visokih temperatura na snazi je danas narandžasti i žuti meteo alarm.

Narandžasti meteo alarm upaljen je za delove zapadne i jugozapadne Srbije, kao i za područje Šumadije, a meteorolozi su prognozirali kišu i grmljavinu u ovim krajevima. Kada je na snazi narandžasto upozorenje to znači da je vreme opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi se na sajtu RHMZ-a.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjavaju iz RHMZ-a.

Komentari (0)

Loading