MINISTAR MALI OBJAVIO Odlučno nastavljamo sa reformama
Printscreen/Instagram

Kako je objavio, u sustemu elektronskog fakturisanja se trenutno nalazi 10.647 korisnika javnih sredstava i 70.637 privrednih subjekata.

- Od 1. maja ove godine, subjekti javnog sektora su u obavezi da primaju i čuvaju elektronsku fakturu, i da izdaju tu fakturu drugom subjektu javnog sektora. Takođe, tada je nastupila obaveza subjekata privatnog sektora, da izdaju e-fakturu subjektu javnog sektora. Zatim je od 1. jula nastupila obaveza subjekta privatnog sektora da primi i čuva elektronsku fakturu izdatu od strane subjekta javnog sektora, kao i e-fakture izdate od strane subjekta privatnog sektora. Konačno, od 1. januara 2023. godine biće obavezno izdavanje i čuvanje e-faktura u transakcijama između subjekata privatnog sektora - napisao je Mali na Instagramu.

 

 

Prema njegovim rečima, sistem elektronskog fakturisanja doprinosi jednom od naših osnovnih ciljeva, a to je poboljšanje privrednog ambijenta u Republici Srbiji i olakšavanje poslovanja.

- Odlučno nastavljamo sa reformama, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi i brojnim izazovima sa kojima se suočavamo - poručio je Mali.

Komentari (0)

Loading