VESIĆ SA SRPSKOM DECOM IZ DIJASPORE Obišli su prelepi Hram Svetog Save (FOTO)
Alo

Narodni poslanik Goran Vesić danas je zajedno sa srpskom decom iz dijaspore i regiona koja su u poseti Srbiji u okviru kampa "Srbija te zove", obišao Hram Svetog Save na Vračaru.

Alo

 

 

Dečiji kamp „Srbija te zove“ treću godinu zaredom okupio je decu koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, regionu i dijaspori koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, imaju priliku da uče i o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti.

“Velika mi je čast zato što su deca prihvatila moj poziv da posete Hram Svetog Save.
Upoznao sam ih sa istorijom hrama, našom najvećom svetinjom. 

Ovde je preko dve stotine dece koja su u organizaciji kampa Sportstars već treću godinu u Beogradu.

To su srpska deca iz naših enklava sa Kosova i Metohije, deca iz svih zemalja u regionu kao i deca iz Italije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Irske, Francuske, Nemačke, Kipra...  Ovo je zaista divna prilika da upoznaju Beograd, naše institucije i da nauče naš jezik. Čini me srećnim što na ovaj način srpsku decu učimo gde su njihovi koreni i kom narodi pripradaju.

Ono što ćemo sigurno uraditi u narednom periodu kao država, jeste da ćemo napraviti državni program.

Program će omogućavati deci Srba iz bilo kog dela sveta  da provode po vrlo povoljnim cenama deo svog raspusta u Srbiji, da uče jezik i da na taj način podsetimo tu decu kakvom velikom narodu pripadaju i kako treba da čuvaju svoju kulturu i svoju veru”, izjavio je Vesić.

 

Komentari (0)

Loading