VESIĆ OBJAVIO ŠTA JE RADIO DOK JE TRAJALA OLUJA U pamćenju su mi urezane slike uplašene dece i starih, proteranih sa vekovnih ognjišta
Privatna arhiva

Goran Vesić je objavio sliku iz tog perioda, kada je bila organizovana i podeljena humanitarna pomoć za sve izbegle ljude iz Krajine.

 - Pre 27 godina, u avgustu 1995. godine, grupa volontera, pekara kao i kompanija koje su proizvodile hranu organizovala je podelu humanitarne pomoći, hrane i lekova, izbeglicama iz Кrajine na mostu kod Sremske Rače.

Reakcije tadašnjeg državnog rukovodstva Srbije na nesreću stotine hiljada ljudi nije bilo. Кao da su verovali da će nesreća sama da prođe od sebe.

Zato smo na predlog i u organizaciji mog prijatelja Zorana Đinđića organizovali humanitarnu pomoć i dočekivali naš narod prognan u Oluji.

Zauvek će mi u pamćenju ostati urezane slike uplašene dece i starih, proteranih sa svojih vekovnih ognjišta. Proteranih od istih onih ustaša koji su na tim prostorima, tokom Drugog svetskog rata, počinili najstrašniji genocid nad srpskim narodom.

To je vertikala genocida koju sada, zabranom posete predsednika Vučića Jasenovcu, pokušava da skrije hrvatsko državno rukovodstvo - rekao je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading