SAČUVAJ BOŽE I SAKLONI, ŠOK ISPOVEST IZ GRČKE Zbog OVOGA je svima pripala muka na plaži
EPA/ALEXANDROS VLACHOS

Scenu kojoj je prisustvovala na plaži u Grčkoj jedna članica Fejsbuk grupe "Live from Greece" morala je da podeli sa svima i kada su čuli o čemu se radi, mnogi korisnici su osetili sramotu sličnu njenoj.

"Danas sam prisustvovala neverovatnoj sceni. Na plaži deda, baba, mlada mama i devojčica od 4,5 godina. Pričaju srpski. Plivam, a u jednom trenutku devojčica kaže da joj se kaki. Deda, preduzimljvo kopa rupu lopaticom u sitnom šljunku tik uz more koje zapljuskuju talasi. I kaže: "Evo, kaki ovde, u rupu"?!? Devojčica proba, ali ne može od talasa koji joj smetaju", piše žena.

Tu se uključila i majka koja je do tada sedela desetak metara dalje.

"I ona je iskopala rezervnu rupu. Zove dete, devojčica odlazi do nje, seda na rupu i posle nekoliko trenutaka ustane da blaženim osmehom. Završila posao. Mama, mrtva hladna, zakopava dokazni materijal. Nonšalantno pali cigaretu, stavlja naočare, a pogled joj se gubi u daljinu. Sačuvaj Bože i sakloni. Sramota me što sam iz Srbije. Toliko", stoji u objavi.

Burne reakcije ostalih korisnika odmah su počele da stižu.

"Da li je moguće? Strašno", "Mi Srbi bruka", "Užas. Znam taj osećaj da te je sramota što pripadaš istom narodu", "Zbog takvih se trudim da letujem gde se srpski jezik ne čuje. Nekad me stvarno sramota da kažem da sam iz Srbije", "Što je nisi naterala da pokupi to u kesu?", "Viđala sam ovakve stvari više puta. Viđala sam i pijane klince da to rade na plaži posle noćnog provoda (od tada ne ležim na pesku). Na jednoj plaži u Sartiju vlasnik kafića pusti pse da vrše nuždu po plaži….Opušteno i on legne na pesak", "Ta je još i dobra. U Nei Poriju pre nekoliko dana, tata je stavio dete da kaki u more. Baš sam bila besna... koja nekultura", pisali su korisnici.

Srbi podelili CAKE kako da ŠTO JEFTINIJE prođete na LETOVANJU: Jedan je potrošio samo 20 dana mora za 170 evra - Najžena

Drugi, ipak, opominju da opisana sramota nije "srpska", već da slične stvari rade i turisti iz drugih zemalja.

"To što su napravili je nekulturno, ali nikad ne bih rekla da me je zbog toga sramota što sam iz Srbije. Nekultura nema naciju, svako je individua za sebe", "Evo ja sam u Bugarskoj i mogu vam reći da smo u blagom šoku ponašanja dece Engleza, Bugara… dok roditelji sve to podržavaju i bodre. Neću iznositi detalje jer to nije u mom stilu, a ni razlog komentara. Tako da, prestanite više! Nekulturnih i primitivnih ljudi ima svugde. Moje lično mišljenje kad sve sažmem i oduzmem je da se u gostima ponašamo tako da mogu samo gledati i učiti od nas. Nažalost, to ih ne zanima", zaključuje jedna žena.

Komentari (0)

Loading