POKRET NAŠI ISPRED HRVATSKE AMBASADE Pokreće se inicijativa da jedna od ulica ponese ime Jasenovačkih žrtava (VIDEO)
Foto: Alo.rs

U dane kada Republika Hrvatska zabranjuje da državne  delegacije Republike Srbije odu do Jasenovca i zapale sveće za pokoj Jasenovačkih mučenika,  Кonzervativni pokret NAŠI predlaže da to bude deo ulice gde se nalazi ambasada Republike Hrvatske kako bi ih i simbolično svakoga dana podsećali na genocid koji su učinili nad srpskim narodom i koji svakodnevno pokušavaju da prikriju i relativizuju. 

Foto: Alo.rs

 

Na konferenciji će se obratiti Ivan Ivanović, predsednik Кonzervativnog pokreta NAŠI.

Foto: Alo.rs

 

- Decenijama se vodi genocidna politika koja je usmerena protiv srpskog naroda i oni nikada ne pokazuju sažaljenje već produbljuju razdor. Pokrenuli smo inicijativu da jedna ulica dobije naziv Jasenovačkih žrtava, na mestu gde se nalazi ambasada Republike Hrvatske. Svakoga dana treba da imaju na umu koliko je bilo stradanja Srba i da ih podsetimo na njihovu sramotu. U ime svih Srba i našeg pokreta pozivamo sve građane Srbije da ne idu na hrvatsko more i naš novac ne treba da ide u Hrvatsku. Njihova politika je antisrpska i produbljuju sukob, sramota je da naš narod ne može da zapali sveću - rekao je Ivanović.

Komentari (6)

Loading
Maki

21.07.2022 12:19

Sa ponosom trazite da se u svakom vecem mestu dodeli ime Jasenovackim mucenicima.

Baron

21.07.2022 13:02

Naravno i to ulica u kojoj se nalazi ambasada, da ih svaki dan podseća.

Radisa

21.07.2022 15:28

@Baron - Ne dirati Kneza milosa ali zato se ulice sa imenima gradova lako mogu promeniti. Recimo Satajevska, Valjevska ,Zrenjaninski put, Ustanicka, Visnjicka, Visnjicki venac ,Mirijevski bulevar , Gornja , Donja , itd ima na stotine takvih ulica, i da nikoga ne vredjamo promenom imena ulica.

Saša

21.07.2022 13:25

Hrvatima da se naredi da u svakom gradu u lepoj njihovoj, jedna od glavnih ulica mora da se zove: Ulic jasenovačkih žrtava.