TEMPERATURNI ROLERKOSTER, UPALJEN METEO ALARM ZA CELU SRBIJU Ekstremno visoke temperature danas, a već noćas totalni obrt!
Alo/ Ilustracija

Vetar slab do umeren uglavnom severni. Najniža temperatura od 12 na jugu do 21 u centralnim i severnim predelima, a najviša dnevna temperatura od 33 do 35. Zbog visokih temperatura upaljen je i meteo alarm.

U Beogradu sunčano i veoma toplo vreme.

Tokom noći umereno naoblačenje sa mogućom kišom lokalno.

Vetar slab do umeren uglavnom severni. Najniža temperatura od 18 do 21, a najviša dnevna temperatura oko 35.

RHMZ najavio je visoke temperature koje se danas očekuju u Srbiji.

- Danas u svim krajevima Srbije, a u subotu još na jugu i istoku zemlјe veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 32 do 35 °C. U nedelјu temperatura u padu - navodi se na sajtu RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Zbog visokih temperatura ali i grmljavine na celoj teritoriji Srbije danas je na snazi žuti meteo alarm.

To znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navedeno je na zvaničnom sajtu RHMZ.

Zbog grmljavine i visoke temperature žuti meteo alarm na snazi je na teritoriji Bačke, Banata i Srema, dok je u ostalim delovima zemlje zbog ekstremno visokih temperatura.

Visok UV indeks zračenja u celoj Srbiji

UV indeks ima 11 podeoka. Do 2 je nizak, od 3 do 5 je umeren i žut, od 6 do 7 je visok i narandžast, od 8 do 10 vrlo visok i crven, a od 11 i više ekstremno visok i to je ljubičasta zona.

Sem Palića gde je danas UV indeks 7 (visok), u ostalim delovima Srbije UV indeks zračenja biće vrlo visok (između 8 i 9)

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading